26 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

18.05.

26° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Virpazar: Najbolje je vino iz Bera, ovako je bilo danas

Društvo

Comments 0

Virpazar: Najbolje je vino iz Bera, ovako je bilo danas

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Drugi dan 26. Festivala vina i ukljeve obilježili su lijepo vrijeme i odlična posjećenost. Oni koji su danas bili u Virpazaru, uživali su u bogatoj vinskoj i gastro ponudi crmničkog kraja, te da se zabavi uz muzički program.

Tomislav Ukšanović, predsjednik Mjesne zajednice Crmnica, koja je i organizator Festivala vina i ukljeve, istakao je veliko zadovoljstvo načinom na koji je sve proteklo, te podsjetio da je ovo jedna od najznačajnijih crmničkih i barskih fešti. 

“Ovaj festival je počeo da se održava davne 1992. i nije značajan samo za Crmnicu nego i za cijelu Crnu Goru, a pogotovo za basen Skadarskog jezera gdje se nalazi najveći dio proizvođača grožđa i vina. Ovo je festival koji je bio pokretač mnogo drugih festivala u Crnoj Gori jer je bio jedini koji se bavio poljoprivredom i turizmom, a imao je i sportski duh zahvaljujući takmičenju naših kajakaša,” istakao je Ukšanović. 

Osim štandova na kojima su se mogli isprobati specijaliteti od ribe, prvenstveno ukljeve, glavni fokus manifestacije je i ove godine stavljen na ponudu vinara i proizvođača grožđa ne samo iz crmničkog kraja, već i iz cijele Crne Gore. Iako je prethodna godina bila problematična kada je u pitanju zaštita vinove loze, vinari su se potrudili da na Festivalu izlože proizvode visokog kvaliteta. Ovom prilikom su za najbolje dodijeljene i prikladne nagrade.

“Imamo nekih 15 izlagača sa 35 uzoraka. Sam broj medalja koje su im dodijeljene – šest zlatnih, 12 srebrnih, deset bronzanih – govori da su mlada vina koja su proizveli prethodne sezone odlična vina. Naši proizvođači znaju da naprave dobro vino, ispoštuju cijele postupke da se očuva tradicija, ali i da primijene nove tehnologije. Možemo sa tim vinima da konkurišemo ne samo u regionu nego i svjetskim vinima,” poručio je predsjednik MZ Crmnica. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR