17 °

max 17 ° / min 12 °

Subota

02.12.

17° / 12°

Nedjelja

03.12.

12° / 6°

Ponedjeljak

04.12.

10° / 4°

Utorak

05.12.

9° / 6°

Srijeda

06.12.

8° / 7°

Četvrtak

07.12.

10° / 6°

Petak

08.12.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otvoreni dani Univerziteta: Saznajte više o crnogorskim naučnicima

Društvo

Comments 0

Otvoreni dani Univerziteta: Saznajte više o crnogorskim naučnicima

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Otvoreni dani, koje organizuje BIO-ICT Centar izvrsnosti u bioinformatici u okviru sedmice obilježavanja Dana Univerziteta Crne Gore (UCG), biće održani naredna tri dana u Sportskom i kulturnom centru UCG-a i na Elektrotehničkom fakultetu (ETF).

"Tokom tri dana programa svi zainteresovani imaće priliku da saznaju više o vrhunskim naučnim dostignućima, savremenim IT inovacijama i komercijalnim proizvodima i uslugama koje razvijaju crnogorski naučnici u prvom Centru izvrsnosti Crne Gore", kaže se u saopštenju BIO-ICT Centra izvrsnosti.

Kako je najavljeno, prvog dana istraživači i profesori Elektrotehničkog fakulteta, Igor Radusinović, direktor BIO-ICT Centra, Nikša Tadić i Slobodan Đukanović održaće prezentacije o značajnim naučnim rezultatima postignutim u BIO-ICT Centru.

Prisutni će moći da posjete i BIO-ICT štand gdje će biti izloženi naši najznačajniji radovi i inovacije.

"Drugog dana, goste će pozdraviti rektorka Univerziteta Radmila Vojvodić, kao i član BIO-ICT Centra Miomir Jovanović, dekan Biotehničkog fakulteta, koji će predstaviti naše inovacije, komercijalne proizvode i multidisciplinarne aktivnosti", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, mladi naučnici i istraživači na BIO-ICT štandu predstaviće svoje komercijalne proizvode i usluge, inovacije i aktivnosti koje su razvijali u okviru BIO-ICT Centra.

U saopštenju se kaže da će u petak biti održana interaktivna radionica sa studentima Elektrotehničkog fakulteta u BIO-ICT i ForeMont laboratorijama na ETF-u.

"Studenti će imati priliku da rade sa BIO-ICT istraživačima i prošire svoja znanja i vještine u oblasti programiranja mikrokontrolera (arduino), radu sa bazama i programiranju WEB aplikacija", navodi se u saopštenju.

BIO-ICT Centar izvrsnosti u bioinformatici na UCG-u vodi ETF, a finansira ga Ministarstvo nauke Crne Gore kroz sredstva kredita Svjetske banke (INVO projekat) od juna 2014. godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR