6 °

max 9 ° / min 6 °

Utorak

05.12.

9° / 6°

Srijeda

06.12.

9° / 8°

Četvrtak

07.12.

8° / 2°

Petak

08.12.

8° / 1°

Subota

09.12.

9° / 2°

Nedjelja

10.12.

10° / 3°

Ponedjeljak

11.12.

11° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Policija otkrila ko je osumnjičeni za ubistvo Đuričkovića: Traži se nalogodavac

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Policija otkrila ko je osumnjičeni za ubistvo Đuričkovića: Traži se nalogodavac

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Rasvijetljeno ubistvo

Nakon intenzivnog rada policije, otkriven je ubica Gorana Đuričkovića, ubijenog u oktobru 2015. u Budvi.

Za ubistvo je osumnjičen Srđan Popović (24) iz Banjaluke.

Uhapsili su ga početkom avgusta pripadnici austrijske policije, saopšteno je na presu Uprave policije. On je trenutno u pritvoru u Austriji. 

„Osumnjičeni je sa zidina starog grada ispalio tri metka u pravcu Đuričkovića koji je u tom momentu bio na šetalistu, pogodio ga je jedan metak koji je bio smrtonosan”, saopštio je rukovodilac Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u SKP Uprave policije Saša Rakočević.

Kako je dodao izvršilac nakon pucnjave Budvu je napustio vodenim putem, a dva dana nakon ubistva policija je pronašla ostatke zapaljenog skutera kojim je osumnjičeni pobjegao.

Radom na terenu došlo se do brojnih podataka i informacija na osnovu kojih je osumnjičeni i identifikovan i krivično djelo rasvijetljeno.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Lepa Medenica kazala je da je danas podnesena krivična prijava višem državnom tužilaštvu protiv jednog lica zbog krivičnog djela ubistvo.

“Podnošenju prijave prethodile su brojne radnje i vještačenja. Sve to je rezultiralo dobijanjem dokaza i identifikacijom pocinioca", kazala je Medenica.

Rukovodilac Grupe za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u Odsjeku za suzbijanje opšteg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije Aleksandar Bošković kazao je da je u toku intenzivna saradnja austrijske i crnogorske policije.

“Ovom ubistvu prethodio je još jedan pokušaj ubistva Đuričkovića i ubistvo Saše Markovića. Rasvjetljavanje ovog djela doprinosi mnogo rješavanju i drugih sukoba i obračuna koji su uslijedili nakon ovog ubistva”, smatra on.

S.P je neposredni izvršilac ovog djela, a policija intenzivno radi kako bi otkrila detalje o nalogodavcima, logistici, saopštila je danas policija.

Kako su objasnili posrijedi je obračun dva klana, ali “da ne mogu otkriti da su nalogodavci iz kavačkog klana”.

Đuričković je ubijen iz snajpera sa zidina Starog grada, dok je šetao ispred svog lokala Old Fisherman.

Prije toga, bio je tri puta meta napada. Jedanput je ranjen u Valensiji kada je na njega pucano navodno prilikom primopredaje pošiljke kokaina. Za Đuričkovića se vezivala priča da je prevario dostavljače za milionski vrijedan tovar droge.

Đuričković je stradao u trećem pokušaju likvidacije. Prvi put stradala je slučajna žrtva, njegov kum Saša Marković, koji je likvidiran 17. aprila u Budvi na kućnom pragu. U operativnoj rekonstrukciji zločina, inspektori su došli do sumnje da je motiv za to ubistvo bio opomena Đuričkoviću da vrati novac od sumnjivih poslova, povezanih sa švercom kokaina.

Djelovanje Đuričkovića sumnja se da je povezano i sa poslovima Gorana Radomana, ubijenog u noći između 19. i 20. februara u Beogradu, kojeg je mafija označila za kradljivca tovara od oko 300 kilograma kokaina.

Policija je otkrila da je Đuričković izbjegao likvidaciju i dva mjeseca kasnije. U Kotoru su uhapšeni Južnoafrikanac Gregori Majkl Feraris (24) iz Johanesburga i Cetinjanin Aleksandar Marković. U tužilačkim spisima predmeta navodi se da je vođa kriminalne organizacije, kojoj pripadaju Marković i Feraris, bezbjednosno interesantno lice iz Kotora koje se u policijskim evidencijama vodi kao vođa jednog klana iz tog grada.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR