16 °

max 23 ° / min 13 °

Petak

29.05.

23° / 13°

Subota

30.05.

20° / 13°

Nedjelja

31.05.

21° / 15°

Ponedjeljak

01.06.

21° / 14°

Utorak

02.06.

23° / 14°

Srijeda

03.06.

23° / 14°

Četvrtak

04.06.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pejanović-Šmit: MUP značajan partner Kancelarije Ujedinjenih nacija za droge i kriminal

Društvo

Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Pejanović-Šmit: MUP značajan partner Kancelarije Ujedinjenih nacija za droge i kriminal

Ministarstvo unutrašnjih poslova i u narednom periodu može računati na podršku Kancelarije Ujedinjenih nacija za droge i kriminal (UNODC), kako u implementaciji postojećih, tako i u otpočinjanju novih projekata, poručeno je na današnjem sastanku državnog sekretara Dragana Pejanovića sa Aleksandrom Šmitom, predstavnikom za Jugoistočnu Evropu, šefom Regionalnog sektora za Evropu, Zapad i Centralnu Aziju u UNODC-u.

Državni sekretar Pejanović je, kako je saopšteno iz MUP-a, ovom prilikom predstavio dosadašnje aktivnosti Crne Gore u okviru Regionalnog programa za Jugoistočnu Evropu za period 2016-2019, koji je, kroz razmjenu iskustava, obuke i tehničku pomoć, doprinio kvalitetnijem rješavanju kompleksnih pitanja s kojim se suočavaju organi za sprovođenje zakona.

Kao posebno značajne izdvojio je rezultate u oblasti kontrole kontejnerskog prevoza, vođenja finansijskih istraga, borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma, stranih terorističkih boraca, trgovine ljudima kao i ilegalne trgovine oružjem i narkoticima.

Takođe, iskazao je spremnost MUP-a da, na liniji ostvarenja progresa u reformama i pregovaračkom procesu, s naglaskom na pregovaračka poglavlja 23 i 24, nastavi da aktivno učestvuje u novom regionalnom programu koji je predviđen za period 2020-2023. 

Zahvaljujući na dosadašnjoj kvalitetnoj saradnji, šef Regionalnog sektora za Evropu, Zapad i Centralnu Aziju u UNODC-u, Aleksandar Šmit, izrazio je očekivanje da će budući zajednički projekti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, pranja novca i terorizma doprinijeti stvaranju stabilnog i održivog sistema koji ima kapacitete da odgovori na izazove u ovoj oblasti.

Na sastanku su date smjernice za nastavak saradnje u predstojećem periodu, utvrđene prioritetne oblasti saradnje, u cilju sprovođenja zakona, postizanja još efikasnijih rezultata, kako na preventivnom tako i na operativnom planu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR