15 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko je i zašto unio u zatvor pola kilograma nepoznate smjese

Hronika

Comments 0

Ko je i zašto unio u zatvor pola kilograma nepoznate smjese

Izvor: Pobjeda

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Spuž u krugu Kazneno-popravnog doma pronašli su oko pola kilograma smjese, za koju su pomislili da je eksploziv, ali je vještačenjem ta sumnja otklonjena, saznaje Pobjeda.

Kako je nezvanično saopšteno tom listu, istražitelji za sada ne znaju sastav smjese koja se nalazila u paketu, ali će naknadnim vještačenjem dobiti detaljnije informacije. Tak nakon toga će se moći zaključiti u koje svrhe je neko unio misteriozni paket unutar zidina. Istražitelji se nadaju i da će saznati u čije ruke je trebalo da stigne isporuka, za koju se ne zna kako je dospjela u Kazneno-popravni dom.

Nepoznata smjesa pronađena je sa spoljne strane bedema, između karaula jedan i četiri. Smjesa je otkrivena kada su službenici zatvora obilazili zatvorski krug, zonu gdje zatvorenici šetaju, pa se pretpostavlja da je neko od osuđenika, kada je ugledao čuvare, “paket” prebacio preko bedema. Izvori Pobjede iz bezbjednosnih službi tvrde da je nejasno kako je ova “pošiljka” uopšte mogla da stigne u zatvor, s obzirom na visok stepen bezbjednosti u toj zoni. U fokusu istražitelja sada je da utvrde o kakvoj smjesi se radi i s kojom namjerom je dostavljena nekom u zatvoru.

Izvori Pobjede tvrde i da su na dobrom putu da otkriju ko je bio vlasnik ‘pošiljke’, jer se zna ko se kreće u tom dijelu zatvorskog kruga i u koje vrijeme.

Za istragu je od velikog značaja da se utvrdi je li neko planirao da smjesu upotrijebi za krivično djelo, da li se možda kombinovanjem sa nekim drugim elementima može ručno izraditi eksplozivna naprava.

Naručilac je vjerovatno mislio da je dobio eksploziv, to je najlogičnije, kazali su nezvanični sagovornici Pobjede. Izvori bliski istrazi pojašnjavaju da će u slučaju pronalaženja DNK tragova na toj smjesi identifikovati i vlasnika, a onda otkriti i plan, kao i ko je sve učestvovao u doturanju “pošiljke” za koju se, u prvom trenutku, posumnjalo da je eksploziv.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je o ovom događaju obavijestila policiju, ali se ona nije oglašavala o neobičnoj i nesvakidašnjoj zapljeni.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR