10 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ubica ispalio devet metaka u Roganovića i pobjegao motorom

Izvor: Foto: Radio Jadran

Hronika

Comments 0

Ubica ispalio devet metaka u Roganovića i pobjegao motorom

Izvor: Pobjeda

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Šćepan Roganović (36) iz Herceg Novog ubijen je juče oko 9 sati na stepeništu Sima Matavulja, koje od Kanli kule vode do glavnog gradskog trga u Herceg Novom.

Do zaključenja lista policija nije uhapsila osumnjičenog za ovaj zločin.

Prema nezvaničnim informacijama, na Roganovića - koji je silazio stepenicama ka trgu gdje se nalazio kafić koji je držao - za sada nepoznata osoba ispalila je devet metaka. Način na koji je Roganović likvidiran ukazuje da se da se radi o klasičnoj sačekuši i planiranom ubistvu, jer je ubica očito dobro poznavao navike žrtve.

Istražitelji su utvrdili da je pucano iz pištolja kalibra devet milimetara, a na brdu su, prema informacijama Pobjede, pronašli i zapaljen motor za koji se sumnja da je ubica koristio prilikom bjekstva.

Tragovi

Kako nam je nezvanično saopšteno iz više izvora, prema operativnim saznanjima policije, Roganovića nijesu tretirali kao člana organizovane kriminalne grupe, ali nijesu ni isključili mogućnost da je na neki način bio uključen u njihovo djelovanje.

Stepenište Sima Matavulja je vrlo prometna pješačka zona koja spaja magistralu i naselja Srbina i Nemila sa centrom grada.

No to nije omelo ubicu da Roganovića mirno sačeka na sredini stepenica i puca u njega.

Odatle je imao tri pravca za bjekstvo, kroz takozvana „magareća vrata“ prema trgu Belavista, dolje prema Trgu Nikole Đurkovića ili uz stepenice, pa prema magistrali.

Policija je juče blokirala grad, ali nije uspjela da pronađe trag do ubice. Načelnik Centra bezbjednosti Goran Banićević kazao je novinarima da je Dežurnoj službi u 9 sati i 10 minuta prijavljeno da je na stepeništu kod Kanli kule došlo do upotrebe vatrenog oružja.

"Zatekli smo Š. R. 1983. godište, koji nije davao znake života... Svi kapaciteti UP su stavljeni na raspolaganje i uspostavljena je blokada grada. Preduzimaju se službene mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog teškog krivičnog djela", kazao je Banićević.

Pravci istrage

Dobro obaviješteni izvori iz bezbjednosnih službi sumnjaju da je motiv zločina osveta škaljaraca za ubistvo Veselina Vukotića (69), oca Jovana i Igora, koji slove za visokopozicionirane članove ove kotorske kriminalne grupe. To će biti jedan od pravaca istrage.

Vukotić je ubijen 20. aprila prošle godine, na njega je u kotorskom naselju Dobrota nepoznata osoba ispalila više hitaca i pobjegla. Za vrijeme izvršenja ovog zločina, Veselinov sin Jovan Vukotić bio je u beogradskom zatvoru gdje je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, a drugi sin Igor u bjekstvu, jer se terete za stvaranje kriminalne organizacije koja je pripremala ubistva. Jovan Vukotić izručen je Crnoj Gori prije pet dana.

Šćepan Roganović, je bio stariji sin Nika Roganovića, koji je ubijen krajem jula 2017. u naselju Nemila, i brat Duška Roganovića koji je teško povrijeđen u aprilu iste godine, kada je ispod njegovog automobila postavljena eksplozivna naprava.

Istražitelji sumnjaju da je Niko Roganović ubijen jer je istraživao ko je pokušao da ubije njegovog sina Duška. U obračunima je stradao i Vladimir Roganović koji je likvidiran u decembru 2018. godine u Beču i on je bio brat od strica stradalom Šćepanu.

Istražitelji vjeruju da je Šćepan Roganović ubijen u nastavku obračuna kriminalnih kotorskih klanova – škaljarskog i kavačkog.

Iako tvrde da nije povezan sa djelovanjem kriminalne grupe označene kao kavački klan, inspektori sumnjaju da ga je učešće njegove braće u tim poslovima koštalo života.

Šćepan Roganović, hapšen je u akciji „Mimoza“ u Herceg Novom zbog zelenašenja krajem 2017. godine, ali te optužbe nijesu nikad potkrijepljene.

Prije manje od mjesec – 19. januara u Atini ubijen je vođa škaljarskog klana Igor Dedović iz Kotora i njegov prijatelj i vođa podgoričkog ogranka Stevan Stamatović iz Podgorice. Na njih su pucala četvorica dok su sjedjeli u restoranu sa suprugama i djecom.

Na čelu kavačke grupe, prema procjenama policije, su Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer. Kašćelan je prije skoro dva mjeseca izašao iz pritvora gdje je bio zbog optužbe da se bavio zelenaštvom. On je izašao uz kauciju nekretnina čija vrijednost je pola miliona. Drugi vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, odavno je napustio Crnu Goru.

Serija brutalnih obračuna krenula je 19. februara 2015. godine kada je u Bloku 5 u podne dignut u vazduh „audi“ Milana Vujotića, dok je sjedio sa porodicom u obližnjem lokalu, zbog nestanka tovara kokaina.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR