11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nuhodžić: Država odlučna da dobije bitku protiv organizovanog kriminala

Društvo

Tag Video
Comments 2

Nuhodžić: Država odlučna da dobije bitku protiv organizovanog kriminala

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je građanima naše zemlje da je bitka protiv organizovanog kriminala kompleksna i dugotrajna, ali da je država odlučna da dobije tu bitku te da Vlada Crne Gore, državni organi i obavještajno-bezbjednosni sektor imaju i snage i kapaciteta da očuvaju stabilnost i bezbjednost.

"Poštovane građanke i građani Crne Gore, obraćam vam se jer uočavam vašu zabrinutost zbog više ubistava koja su se dogodila u protekla dva mjeseca kao posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa. Razumijem i opravdavam osjećaj uznemirenosti, jer su, nažalost, izgubljeni ljudski životi. Organizovani kriminal je globalni problem, koji ne poznaje granice. Zato je bitka protiv ovog izazova kompleksna i dugotrajna. Tu nema brzih rješenja i rezultata preko noći", kazao je ministar Nuhodžić.

Društvo

Ubijen Šćepan Roganović u Herceg Novom

13.02.2020. 10:28

   

Crna Gora je, dodao je ministar unutrašnjih poslova, odlučno ušla u tu bitku, i to ne sama, nego sa partnerskim službama, razmjenjujući podatke i sarađujući. 

"I imamo rezultate. Od šest ubistava koja su se dogodila od početka godine, četiri smo rasvijetlili (u Podgorici, Herceg Novom, Pljevljima i Plavu), a jednu likvidaciju smo spriječili. Ovo, naravno, nije dovoljno. Ali, jeste pokazatelj našeg kontinuiranog i dobrog rada. Država je odlučna da dobije bitku protiv organizovanog kriminala. Vlada Crne Gore, državni organi i obavještajno-bezbjednosni sektor imaju i snage i kapaciteta da očuvaju stabilnost i bezbjednost", kazao je ministar.

Nuhodžić je rekao da je u prethodnom periodu bilo događaja i slučajeva koji su narušavali tu sliku, ali je činjenica da se policija u svim istraživanjima nalazi na vrhu liste onih u koje građani imaju najviše povjerenja.

"To potvrđuje da prepoznajete našu odlučnost da se snažno i energično obračunamo sa kriminalcima i da nam vjerujete. Siguran sam da ćemo dobiti i ovu bitku. Svi zajedno", rekao je ministar dodajući da je za ovakav rezultat potrebna promjena kaznene politike, koja mora biti srazmjerna stepenu društvene opasnosti od organizovanog kriminala budući da smo bili svjedoci primjera koji idu u prilog toj konstataciji.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Nenad

Oni ce naci nacina da se obracunaju kao sto su nasli nacina da se obracunaju u Grckoj prije par nedelja, samo treba zastititi neduzne gradjane.

Sandro

Ne treba nista ni preduzimati sami su krivi sto dozvoljavaju sebi i kakvim se poslovima bave