15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Istraga o ubistvu Roganovića: Miloš Đuričković svjedok saradnik

Hronika

Comments 0

Istraga o ubistvu Roganovića: Miloš Đuričković svjedok saradnik

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Milošu Đuričkoviću, uhapšenom u istrazi za ubistvo Šćepana Roganovića, koji je likvidiran 13. februara na Šetalištu Sima Matavulja u Herceg Novom, dodijeljen je status svjedoka saradnika – saznaje Pobjeda. 

Đuričković koji je označen kao član škaljarskog klana, ispričao je uloge članova ove kriminalne organizacije i pomogao istražiteljima da prikupe dokaze u rasvjetljavanju ovog zločina.

Istražitelji su uspjeli da prikupe materijalne dokaze i dođu do identiteta i ostalih članova za kojima tragaju, uprkos pokušajima ove kriminalne organizacije da osujeti istragu, piše list. 

Prije dvadesetak dana lisice su stavili na ruke i zatvorskom policajcu Danilu Femiću (36) kojeg terete da je prenio poruku svjedoku saradniku i tako pokušao da utiče na njega da ne sarađuje sa tužilaštvom i prikrije ostale učesnike zločina u Herceg Novom.

On je to učinio po nalogu osoba koje su označene kao članovi škaljarskog klana. Femić je sin sudije Vrhovnog suda Branimira Femića. Nakon saslušanja pušten je na slobodu.

Roganović je ubijen u Herceg Novom 13. februara ove godine, a za njegovu likvidaciju terete osobe koje se u evidencijama bezbjednosnih službi evidentiraju kao članovi škaljarskog klana.

Pod istragom tima koji radi na ovom slučaju obuhvaćeno je više osoba, a među osumnjičenima je Krsto Vujić, koji je označen da je organizator kriminalne grupe i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Policija traga i za Milijem Bajramovićem zbog sumnje da je bio član grupe i za I. G. zbog sumnje da ima veze sa ubistvom Roganovića.

Uhapšen je Baranin Dino Ibrahimović. Inspektori su razotkrili uloge i zadatke osoba koje povezuju sa ovim zločinom i prikupljeni su materijalni dokazi koji ukazuju na osnovanu sumnju da su Roganovića 13. februara brutalno ubili na stepeništu Šetališta Sima Matavulja koje od Kanli kule vodi do glavnog gradskog trga u Herceg Novom. Među prvim identifikovanim bio je Đuričković iz Herceg Novog i njemu su lisice stavljene šest dana nakon zločina.

Šćepan Roganović bio je brat Duška Roganovića koji, prema podacima policije, slovi za člana kavačke kriminalne grupe.

Ubijeni Šćepan Roganović nije bio bezbjednosno interesantna osoba i ubijen je iz bezobzirne osvete, saopšteno je početkom marta na konferenciji čelnika tužilaštva i Uprave policije.

Za sada je poznato da je Vujić iz Herceg Novog u 2019. formirao kriminalnu grupu. Ime Vujića bilo je više puta u medijima i njega crnogorske službe povezuju sa škaljarskim kriminalnim klanom koji blisko sarađuje sa barskom grupom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR