15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja: Krivična prijava protiv dvije osobe

Hronika

Comments 0

Osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja: Krivična prijava protiv dvije osobe

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Pljevlja podnijeli su krivičnu prijavu protiv L.C. (75) i P.C. (50) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, saopšteno je iz Uprave policije.

"Sumnja se da su L.C. kao predsjednik Skupštine akcionara AD „Hotel Pljevlja“ i L.C. kao predsjednik Odbora direktora AD „Hotel Pljevlja“ lažnim prikazivanjem činjenica i suprotno Zakonu o privrednim društvima doveli u zabludu manjinske akcionare ovog društva iz Pljevalja, te da su akcije koje su im povjerene u radu protivpravno prisvojili prilikom promjene organizacionog oblika ovog akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću".

Na ovaj način su L.C. i P.C., kako se sumnja, oštetili manjinske akcionare za iznos od 259.364 eura.

Ovlašćeni procjenitelj je 29. februara 2010.godine, utvrdio je da imovina AD „Hotel Pljevlja“ vrijedi 1.417.803,99 eura, a da manjinski akcionari posjeduju 18,2934% vrijednosti akcionarskog kapitala, što iznosi 259.364,56 eura.

"Naime, prilikom restruktuiranja promjenom organizacionog oblika iz akcionarskog u društvo sa ograničenom odgovornošću L.C. i P.C. su, sumnja se, postupili suprotno Zakonu o privrednim društvima na osnovu kojeg su bili dužni od manjinskih akcionara pribaviti pisanu saglasnost za otkup njihovih akcija, a ukoliko manjinski akcionari nisu saglasni sa prodajom njihovih akcija, bili su dužni registrovati akcionare kao suvlasnike DOO analogno procentu akcija koje su oni imali u AD “Hotel Pljevlja”.  Provjerom poslovne dokumentacije utvrđeno je da ne postojipisana saglasnost manjinskih akcionara na osnovu koje se može izvršiti otkup njihovihakcija kao i da nijedan od tih akcionara nije postao suvlasnik u ovom privrednom društvu".


Takođe, utvrđeno je da nijedan od akcionara nije uredno pozivan na vanrednu Skupštinu akcionara AD „Hotel Pljevlja“.

"Na ovaj način P.C i L.C. su, sumnja se, namjerno držali u zabludi manjinske akcionare neobavještavajući ih da su izvršili restruktuiranje društva iz akcionarskog u društvo s ograničenom ogovornošću i na taj način protivpravno prisvojili njihove akcije u vrijednosti od 259.364 eura".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR