13 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tri osobe osumnjičene da su oštetile budžet Crne Gore preko 600.000 eura

Hronika

Comments 0

Tri osobe osumnjičene da su oštetile budžet Crne Gore preko 600.000 eura

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Zbog sumnje da su tri osobe izvršile krivično djelo utaja poreza i doprinosa, službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije podnijeli su protiv njih krivičnu prijavu, saopšteno je iz UP.

"Naime, P.I., A.M. i D.M. nastanjeni u Podgorici, kako se sumnja, izvršili su krivično djelo koje im se stavlja na teret na način što, u namjeri izbjegavanja plaćanja poreza na dodatu vrijednost i poreza na dohodak fizičkih lica, nijesu dostavljali podatke i činjenice o zakonito stečenim prihodima, koje su od uticaja za utvrđivanje obaveza, odnosno, prikrili su podatke koji se odnose na plaćanje obaveza po osnovu obračuna PDV-a i poreza na dohodak fizičkih lica, na koji način je pričinjena šteta budžetu Crne Gore u iznosu od 606.674 eura.

Postupajući po operativnim saznanjima, u saradnji sa postupajućim osnovnim državnim tužiocem u Kotoru, izvršena je kontrola poslovanja – izgradnje i prodaje poslovno stambenih objekata u Kotoru, u naseljima Dobrota i Stoliv, kojom prilikom je policija došla do sumnje da su P.I., A.M. i D.M. izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Provjerama je utvrđeno da prijavljeni nijesu vodili poslovne knjige na način propisan Zakonom o računovodstvu i reviziji, da nijesu izvršili opštu registraciju poreskog obveznika, kao ni PDV registraciju, a koju su bili u obavezi da izvrše na osnovu Zakona o poreskoj administraciji kod nadležnog poreskog organa", piše u saopštenju.

Takođe, kako se navodi, osumnjičeni nijesu vodili poslovne knjige i pomoćne evidencije u kojima bi bile registrovane poslovne transkacije u vezi sa gradnjom stanova i njihovom daljom prodajom kupcima.

"Nijesu podnosili poreske prijave, prijave poreza na dohodak fizičkih lica i prijave poreza na PDV, a sticali su prihode od oporezive djelatnosti - izgradnje stanova za tržište u Opštini Kotor, naselja Dobrota i Stoliv, na koji način su od prodaje stambeno-poslovnih jedinica ostvarili ukupan prihod od 2.730.030 eura", piše u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR