16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đurovića terete da je prekršio mjere NKT-a

Izvor: Pobjeda

Hronika

Comments 0

Đurovića terete da je prekršio mjere NKT-a

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Ivan Đurović (29), za kojeg je policija sumnjala da je ubio Danilovgrađanina Zorana Pavićevića (56), čije tijelo je pronašla radnica restorana u kojem je radio kao stražar, tereti se za nepoštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela – potvrdio je Pobjedi njegov branilac, advokat Darko Dragović.

"Na teret mu se stavlja nepoštovanje mjera NKT, jer je poslije 21 sat bio van porodičnog domaćinstva, odnosno bio je u kući gdje nije član domaćinstva", kazao je Dragović.

Tijelo Zorana Pavićevića, sa vidljivim tragovima nasilja, pronađeno je 24. novembra u restoranu „Obala“, a izvori iz policije tada su saopštili da se traga za Đurovićem zbog sumnje da je on ubica.

Dragović, međutim, ističe da Đurović u njegovom prisustvu nije saslušavan, niti u svojstvu građanina, niti u svojstvu osumnjičenog, za ubistvo Pavićevića.

Pojasnio je da je angažovan u srijedu, kada se njegov klijent predao policiji, a u četvrtak je bio sa njim na saslušanju kod tužioca.

"Određeno mu je zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od ponavljanja djela. Protiv mog klijenta nije podnijeta krivična prijava, niti je donijeta naredba za sprovođenje istrage u vezi ubistva", rekao je Dragović. Dodao je da se Đurović prijavio policiji kada je dobio informaciju da ga traže.

S druge strane, naši izvori iz policije tvrde da je Đurović i dalje glavni osumnjičeni za ubistvo i da čekaju nalaze vještačenja tragova krvi sa torbice koja je pronađena u restoranu, pored tijela Pavićevića. Vjeruju da će taj dokaz potkrijepiti njihove sumnje.

Ubrzo nakon zločina nezvanično nam je rečeno i da je osumnjičeni od ranije poznat istražiteljima po švercu droge, krađama i nasilju.

Preliminarni nalazi ukazuju da je ubica više puta oštrim predmetom nanio smrtonosne povrede Pavićeviću po glavi i tijelu.

Na mjestu zločina pronađeno je još tragova i predmeta za koje inspektori vjeruju da će potkrijepiti sumnje da iza zločina stoji Đurović.

On je, međutim, kako smo objavili, ponudio čvrst alibi da u noći ubistva nije bio ni blizu mjestu zločina.

Uviđaj je obavila viša državna tužiteljka Tanja Čolan-Deretić.

Tortura

Advokat Darko Dragović kazao je za Pobjedu i da je njegov klijent Ivan Đurović imao vidne povrede, koje je konstatovao i tužilac i formirao predmet za taj slučaj.

"Tužilac je angažovao vještaka Nemanju Radojevića koji ga je pregledao i čekamo nalaz i mišljenje. Tužilac je formirao poseban predmet u vezi konstatovanih povreda. Dok ne dobijemo nalaz nećemo komentarisati koje su to povrede. Moj klijent ne želi da se, za sada, iznosi u javnost da li je bio žrtva torture u policiji, izjasniće se kada bude formiran predmet", ispričao je Dragović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR