10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Policijska akcija: Zaplijenjeno 260 kilograma marihuane

Izvor: Uprava policije

Hronika

Tag Gallery
Comments 0
Granični prelaz Vraćenovići - Deleuša

Policijska akcija: Zaplijenjeno 260 kilograma marihuane

Autor: Antena M

  • Viber

Na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići - Deleuša između Crne Gore i Bosne i Hercegovine zaplijenjeno je 260 kilograma marihuane.

Iz policije navode da je droga pronađena u posebno izrađenom prostoru na teretnom vozilu prilikom kontrole na izlazu iz Crne Gore.

"Na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići - Deleuša sinoć je realizovana policijska akcija Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge u Sektoru za borbu protiv kriminala, sprovođena u periodu od više mjeseci kroz razmjenu podataka sa međunarodnim partnerima, u cilju presijecanja rute krijumčarenja narkotika preko teritorije Crne Gore ka Bosni iHercegovini, Republici Hrvatskoj i dalje ka zemljama Zapadne Evrope", navode iz Uprave policije. 

U akciji su učestvovali i pripadnici Sektora granične policije, službenici Centra bezbjednosti Nikšić, kao i službenici Uprave carina Crne Gore - Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu.

Na graničnom prelazu Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore ka Bosni i Hercegovini, zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo "Volvo" kojim je, kako navode, upravljao B.G. (37) iz Podgorice.

"Detaljnim pregledom kamiona, u posebno izrađenom „bunkeru“ u priključnom vozilu, pronađeno je i oduzeto oko 260 kilograma opojne droge marihuana, koja je bila upakovana u 45 većih pakovanja.

U kamionu nije bilo legalne robe namjenjene za izvoz, već je kao prazan trebalo da napusti teritoriju Crne Gore. 

Kriminalistička obrada koju je policija sprovela upućuje na sumnju da je opojna droga bila namijenjena daljem krijumčarenju ka jednoj od zemalja Zapadne Evrope.

O ovom događaju je odmah obaviješten nadležni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.G. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Odsjek za borbu protiv krijumčarenja droge u Sektoru za borbu protiv kriminala u kontinuitetu sprovodi akcije na presijecanju krijumčarskih kanala koji vode preko teritorije Crne Gore ka zemljama regiona i Zapadne Evrope, kojima je, samo u toku 2020. godine, spriječeno krijumčarenje više od dvije i po tone opojne droge marihuana i 12 kilograma opojne droge heroin, dok je od početka ove godine, u četiri policijske akcije zaplijenjeno više od jedne tone marihuane", navode iz policije. 

Akcije se realizuju u saradnji sa partnerskim službama, kao što je Uprava carina Crne Gore i srodnim službama na međunarodnom nivou.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR