7 °

max 13 ° / min 7 °

Ponedjeljak

27.03.

13° / 7°

Utorak

28.03.

8° / 2°

Srijeda

29.03.

10° / 2°

Četvrtak

30.03.

12° / 4°

Petak

31.03.

14° / 7°

Subota

01.04.

12° / 10°

Nedjelja

02.04.

12° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jovanović odgovorila na prozivke Abazovića: Imuni smo na pritiske

Hronika

Comments 0

Jovanović odgovorila na prozivke Abazovića: Imuni smo na pritiske

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Zbog učestalih stavova predstavnika izvršne vlasti o postupanjima Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima povodom održavanja izbornog procesa u Šavniku, ponavljam da tužilaštvo preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u svim situacijama u kojima postoji sumnja da je učinjeno krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, kazala je vršiteljka dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović.

“Državni tužioci određuju zadržavanja i predlažu pritvor samo i jedino u situacijama u kojima je to propisano zakonom. Sve drugo značilo bi nepoštovanje zakona ili podlijeganje pritisku kojem je tužilaštvo izloženo u prethodnom periodu. Na takve vrste pritisaka smo imuni”, kazala je Jovanović u izjavi za medije.

Zato ističe da će državno tužilaštvo nastaviti da postupa isključivo u skladu sa propisima i svojim ovlašćenjima, a ne ni po čijim očekivanjima.

“Od državnih tužilaca svih državnih tužilaštava zahtijevam odgovornost u radu, koja je neophodna i na drugim adresama, kako bismo pokazali da nam je zaštita interesa građana zajednički cilj”, poručuje Jovanović.

Komentarišući dešavanja u Šavniku, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je juče rekao da misli da je izostala prava reakcija tužilaštva jer “mi ne možemo da zabranimo ljudima da se izjašnjavaju”.

“Stigao je pisani apel od Opštinske izborne komisije OIK Šavnik da traže mogućnosti da Vlada nešto preduzme jer se izbori odlažu u nedogled. Mislim da je izostala prava reakcija tužilaštva jer mi ne možemo da zabranimo ljudima da se izjašnjavaju. Razumijem da dolaze ljudi iz drugih gradova da glasaju, ali kada zaključite birački spisak ne možete ljude iz njega da brišete. Čak i da krenemo da mijenjamo zakon to bi važilo za naredne izbore, a ne za ove”, kazao je juče Abazović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR