9 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević osumničen da je kriminalcima odavao službene tajne

Hronika

Comments 5

Knežević osumničen da je kriminalcima odavao službene tajne

Autor: Antena M

  • Viber

Pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević uhapšen je juče zbog sumnje da je dio kriminalne grupe, čije privođenje je počelo prošle sedmice, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog stvaranja kriminalne organizacije i šverca droge.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja Kneževića su uhapsili nešto poslije 17 sati, po nalogu SDT-a i priveli u zgradu „Limenke“, gdje mu je uručeno rješenje o zadržavanju.

"U nastavku akcije koju Specijalno policijsko odjeljenje preduzima po nalogu i zajedno sa Specijalnim državnim tužilaštvom, a na osnovu višemjesečnog planiranog i koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, lišen je slobode vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala, D. K, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela" kazao je državni tužilac Vukas Radonjić.

On je upozorio da su „državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi“.

Skaj prepiska

Kako je nezvanično saopšteno, istražitelji su prikupili dokaze koji ukazuju na upletenost Kneževića u kriminalne radnje, a ključne za istragu su bile kriptovane komunikacije sa Skaj aplikacije između Kneževića i bivšeg policijskog službenika Ljuba Milovića, koje su dostavile strane službe.

Knežević je, kako se sumnja, odavao informacije o bezbjednosno interesantnim osobama, koje su bile na mjerama tajnog nadzora i, navodno ih, preko posrednika, upozoravao o aktivnostima policije kako bi spriječio prikupljanje dokaza.

O aktivnostima policije je obavještavao dugogodišnjeg prijatelja Milovića, koji je službene informacije, navodno, prosljeđivao Radoju Zviceru, vođi kavačkog klana.

Portal Libertas je ekskluzivno početkom maja prošle godine, pozivajući se na dokument Europola, objavio da je „Ljubo Milović u jakim privatnim i poslovnim vezama sa direktorom crnogorske policije Zoranom Brđaninom i direktorom kriminalističkog odsjeka Dejanom Kneževićem“.

"Obavještajne službe ukazuju da su Petar Lazović i posebno Ljubo Milović, možda u bliskoj vezi sa sadašnjim direktorom policije Zoranom Brđaninom i sadašnjim šefom kriminalističke policije Dejanom Kneževićem. Nema dokaza da su Brđanin i Knežević bili umiješani u bilo kakve kriminalne aktivnosti", piše u dokumentu Europola.

Nastavak akcije

Istraga Specijalnog tužilaštva inicirana je transkriptima „Skaj“ komunikacija, a na osnovu tih i drugih dokaza protekle sedmice uhapšeni su i policajac potražne službe Odjeljenja bezbjednosti Podgorica Goran Stojanović, njegov kolega, suspendovani inspektor u Sektoru za borbu protiv droge Milan Popović, te bivši policijski specijalac Vladimir Bajčeta i Podgoričanin Tihomir Adžić. Službenici SPO uhapsili su i Kotoranina Miletu Ojdanića. Njima je određen pritvor.

Oni su nakon hapšenja sprovedeni u spuški Istražni zatvor zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i saučesnike koji su u bjekstvu, ali i zbog „naročito teškog načina izvršenja krivičnog djela“.

Izdati su nalozi i za hapšenje službenika Sektora za borbu protiv kriminala Ivana Stamatovića i bivšeg službenika Sektora obezbjeđenje ličnosti Nebojše Bugarina, koji su u bjekstvu.

Na spisku osumnjičenih za saradnju sa kriminalnom organizacijom Zvicera su Ljubo Milović, za kojim se traga od prošlog ljeta, kao i policajci Ivan Nikolić, Marko Novaković, Miloš Mišurović, Dražen Milović, Božidar Bobo Jabučanin, A. K. i F. Z.

Prošlonedjeljna hapšenja su rezultat proširene istrage Specijalnog tužilaštva koja je pokrenuta u maju prošle godine po nalogu glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, a na osnovu podataka koje je EUROPOL dostavio još u junu 2021.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Lena

Nije ovo taj Knezevic.Ima ih koliko volis,ali ovaj nije taj Pipunov.Oni ne hapse nikog ko ima veze sa sadasnjom vlascu,vec ove sto imaju bilo kakve dodire sa vlascu do avgusta dvadesete.Taj Knezevic,pa Knezevic sto je obezbjedjivao Joanikija na Ct,pa Rakonjac,pa Pipunov telohranitelj...i ostali,e njih tuzilastvo ne dira...

Svejasno

@Krsto Kako će biti lijepo gledat na tv ne samo lice Abaza nego i ovog Radonjića i Novovoića u lisicama. Šta je sa Rakonjcem i drugim četnik Kneževićem? Oni kao ne znaju ništa ili da se na zamjera Vukas zvani pjena ili Novo džepni crkvsroš tužilac?

Krsto

Radonjić nam nikako nije objasnio kako se preko skaj komunikacije svi hapse, osim Abaza, za kojeg takodje postoji skaj prepiska. Možda ga štiti imunitet, a gledajte da ne pobjegne kad ne bude uživao imunitet. A što je sa Brdjaninom koji se takodje pominje.