8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivična prijava protiv Milovića i Novakovića, osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj ubistva Vukotića

Hronika

Comments 0

Krivična prijava protiv Milovića i Novakovića, osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj ubistva Vukotića

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su 3. aprila 2023. godine Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu protiv policijskih službenika Lj.M. (39) i M.N. (35) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju putem pomaganja, dok se M.N. stavlja na teret i krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopštila je Uprava policije. 

Mediji prenose da je riječ o policajcima Ljubu Miloviću i Marku Novakoviću i pokušaju ubistva pokojnog Jovana Vukotića. 

"Lj.M. i M.N. se terete za krivično djelo ubistvo u pokušaju putem pomaganja, na štetu pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije, oštećenog, sada pokojnog, J.V. u dva događaja iz 2020. godine.

U vezi jednog od ova dva događaja pravosnažnom presudom oglašen je krivim P.M. i osuđen na kaznu zatvora. P.M. je, podsjećamo, lišen slobode 21. oktobra 2020. godine ispred Odjeljenja bezbjednosti Kotor, kojom prilikom je kod njega pronađen pištolj sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu, a koji je bio izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, sa metkom u cijevi, a na koji način je spriječeno ubistvo J.V.

M.N. je kao službeno lice – aktivni službenik Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Kotor, zloupotrebom službenog položaja, dostavljao raspoloživa saznanja i informacije Uprave policije Lj.M., do kojih je dolazio vršenjem službenih radnji, dok je Lj.M. te informacije proslijeđivao organizatoru kriminalne grupe i drugim licima", piše u zvaničnom saopštenju Uprave policije. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR