17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uhapšen policajac zbog zlostavljanja jedne osobe u Nikšiću

Izvor: Stevo Vasiljević/Pobjeda

Hronika

Comments 0

Uhapšen policajac zbog zlostavljanja jedne osobe u Nikšiću

Autor: Antena M

  • Viber

Nikšička policija uhapsila je policijskog službenika Jovana Pekovića zbog sumnje da je 12. aprila na štetu B.S. izvršio krivično djelo zlostavljanje u sticaju, sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

“Naime policija je 12. aprila obaviještena od strane Pekovića da mu je neophodno vozilo kako bi uhapsio i priveo jednu osobu. Na lice mjesta upućena je interventna jedinica koja je u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Nikšić dovela B.S. koji je zatražio ljekarski pregled, što mu je omogućeno, te je odveden u Medicinski centar Nikšić”, kazali su iz policije.

Pregledom su konstatovane teške tjelesne povrede u vidu frakture tri rebra.

“Sa navedenim je upoznat nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću po čijem nalogu su preduzete dalje mjere i radnje, prikupljanje obavještenja i utvrđivanje činjenica i okolnosti u odnosu na pomenuti događaj”, navode iz policije.

Po izjavi B.S., povrede je zadobio kada ga je nakon kraće verbalne rasprave policijski službenik fizički napao, te oborio na asfaltnu podlogu, nakon čega mu je zadao još dva udarca u predjelu tijela.

“Preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica i rasvjetljavanja događaja, policijski službenici su prikupili obavještenja od više svjedoka događaja, te izvršili izuzimanje i pregled nekoliko zapisa sa video nadzora”, kazali su iz policije.

Spisi predmeta su dostavljeni postupajućem tužiocu koji je kvalifikovao krivično djelo zlostavljanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda i naložila da se Peković uhapsi.

“On će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost. Neposredni rukovodilac će u odnosu na pomenutog policijskog službenika inicirati pokretanje disciplinskog postupka, te spise predmeta uputiti Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije”, naveli su iz policije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR