15 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kolašincu mjesec zatvora: Progonio bivšu i prijetio da će „završiti s njom brzih dana“

Hronika

Comments 0

Kolašincu mjesec zatvora: Progonio bivšu i prijetio da će „završiti s njom brzih dana“

Izvor: Standard

Autor: Antena M

  • Viber

Kolašincu D.Ć. (33) potvrđen je pritvor do 30 dana koji mu je izrekao sudija za istragu Osnovnog suda u Kolašinu zbog sumnje da je progonio svoju bivšu djevojku.

Oštećena V.T. je 5. maja prijavila D.Ć. za kojeg tvrdi da je svakodnevno prati i šalje sms poruke, od trenutka kada je istog prijavila za zlostavljanje, 20. aprila.

Okrivljeni kolašinac je pred istražnim sudijom ispričao da je sa V.T. bio u emotivnoj vezi koja je prekinuta u aprilu ove godine. Kako navodi, taj prekid mu je teško pao zato što je oštećena bila pažljiva prema njemu, pa i za vrijeme dok se okrivljeni nalazio u zatvoru.

U svom iskazu dalje navodi da je tačno da je kritične večeri sačekao oštećenu ispred njene zgrade i da je nakon što je vidio da je došla sa drugim čovjekom, moguće je da je istoj uputio uvredljivu riječ. Priznao je i da je te večeri oduzeo mobilni telefon od V.T., a da je djelimično tačno da joj svakodnevno šalje besplatne sms poruke, prati i uhodi i da na određeni način ugrožava njenu sigurnost.

U iskazu dalje navodi da je na društevnoj vezi ”instagram” oštećenoj poslao poruku ”vidjećemo ko je gad, ko je ko ubrzo, a ko je za poštenje, zapamti ovo”. Moguće je da je nekom od taksista iz firme u kojoj oštećena radi dana 09.05.2023.godine, rekao da će ”završiti sa oštećenom brzih dana”.

Kako se navodi u rješenju Višeg suda u Bijelom Polju, okrivljeni D.Ć., kako to proizilazi iz izvoda iz registra kaznenih evidencija Ministarstva pravde, višestruko je osuđivano lice i to za krivična djela sa elementima nasilja, kao i za krivično djelo koje mu se u ovom postupku stavlja na teret.

“Kad se uz prednje navedeno ima u vidu činjenica koja proizilazi iz njegovog iskaza, da često konzumira alkohol i da upravo usljed takvog stanja ispoljava svoje ponašanje prema oštećenoj, to dovoljno jasno govori o konkretnoj opasnosti od ponavljanja krivičnog djela ukoliko se isti nađe na slobodi”, navodi se pored ostalog u rješenju suda.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR