10 °

max 16 ° / min 10 °

Ponedjeljak

26.02.

16° / 10°

Utorak

27.02.

15° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

17° / 12°

Petak

01.03.

16° / 11°

Subota

02.03.

13° / 11°

Nedjelja

03.03.

13° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Majka preminule bebe: Istina ne smije da se objavi radi ugleda Opšte bolnice i Crne Gore

Hronika

Comments 0

Majka preminule bebe: Istina ne smije da se objavi radi ugleda Opšte bolnice i Crne Gore

Izvor: Onogošt

Autor: Antena M

  • Viber

Nažalost, od dana kada nas je zadesila tragedija do danas, mi kao roditelji smo bili svijesni da nećemo dobiti odgovore koji bi zadovoljili našu potrebu da znamo zašto Iskre nema, kazala je portalu Onogošt majka preminule bebe, Darija Blagojević, komentarišući obdukcioni nalaz koji je pokazao da je beba preminula usljed sindroma neočekivane iznenadne smrti.

U nalazu pataloga je, kako je kazala, kroz jednu rečenicu objašnjen proces na koji se čekalo 20 dana.

“S obzirom da ne vjerujemo ni osoblju Bolnice Nikšić, a ni zdravstvenim institucijama ovog tipa, tj. patološkom nalazu, istinu ćemo potražiti u evropskim i svjetskim institucijama koje će objektivno i profesionalno uraditi revidiranje obdukcionog nalaza. Iskra je zaslužila istinu”, istakla je ona.

Svjesni su, ističe, da “istina ne smije da se objavi kako radi ugleda Opšte bolnice Nikšić, tako i ugleda cijele Crne Gore’.

“Svakako ćemo nastaviti borbu”, poručila je ona.

Uzrok smrti bebe koja je preminula u nikšićkoj bolnici 26. septembra je sindrom neočekivane iznenadne smrti, pokazao je obdukcioni nalaz koji je dostavljen Višem državnom tužilaštvu.

“Iz zapisnika proizilazi da je na osnovu obdukcionog nalaza, dopunskih analiza, podataka iz pripadajuće medicinske dokumentacije, patološko – histološke, te mikrobiološke i toksikološke analize, zaključeno da je uzrok smrti kod bebe sindrom iznenadne neočekivane smrti. Nakon svestrane analize svih prikupljenih obavještenja i podataka, te nalaza o obdukciji tijela bebe, tužilaštvo će eventualno preduzeti i druge radnje ukoliko se za iste ukaže potreba, nakon čega će biti donijeta odluka u predmetu”, navodi se u saopštenju koje potpisuje rukovoditeljka Lepa Medenica.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR