11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 11°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

11° / 7°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tivat: Zbog nelegalne gradnje, krivična prijava protiv Branislava Savića Gugija i njegove firme

Hronika

Comments 0

Tivat: Zbog nelegalne gradnje, krivična prijava protiv Branislava Savića Gugija i njegove firme

Autor: Antena M

  • Viber

Tivatska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv Branislava Savića Gugi (61) i njegove firme “Gugi Commerce d.o.o. Budva” zbog nedozvoljene gradnje u mjestu Opatovo, na katasterskoj parceli Donja Lastva.

-Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug", Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kao i proaktivnim radom na terenu u cilju otkrivanja i sprečavanja nelegalne gradnje na teritoriji svoje nadležnosti, u saradnji sa Urbanističko – građevinskom inspekcijom izvršili kontrolu u mjestu Opatovo, na katasterskoj parceli Donja Lastva- kažu iz Uprave policije.

Tom prilikom je utvrđeno, navode u saopštenju, da je na dvije parcele došlo do odstupanja od građevinske dozvole koju posjeduje firma „Gugi Commerce d.o.o. Budva", gdje je na jednoj parceli izgrađen dodatni sprat i veće proširenje garaže, dok je na drugoj parceli bez građevinske dozvole i neophodne dokumentacije urađen objekat sa pet nadzemnih etaža i dvije podzemne etaže koje su povezane sa garažom i jednom etažom sa primarnim objektom.

Od strane inspekcije zabranjeno je izvođenje daljih radova.

U službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Tivat prikupljena su, dodaju, obavještenja na zapisnik od odgovornog lica u firmi „Gugi Commerce d.o.o. Budva", B.S. (61).

On je, kako se sumnja, bez pribavijene građevinske dozvole i tehničke dokumentacije na ovaj način dobio preko 1.100 m2 stambenog prostora i tom prilikom nanio štetu budžetu Crne Gore preko 100.000 eura.

"Sa dogđajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv privrednog društva „Gugi Commerce d.o.o. Budva" i B.S. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje", saopštili su iz Uprave policije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR