34 °

max 34 ° / min 22 °

Nedjelja

23.06.

34° / 22°

Ponedjeljak

24.06.

31° / 20°

Utorak

25.06.

31° / 20°

Srijeda

26.06.

33° / 22°

Četvrtak

27.06.

30° / 20°

Petak

28.06.

31° / 20°

Subota

29.06.

32° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šćepanović: Ubijeni Marković sa osumnjičenim Kočanom planirao izvršenje teškog krivičnog djela

Izvor: Cetinjski list

Hronika

Comments 0

Šćepanović: Ubijeni Marković sa osumnjičenim Kočanom planirao izvršenje teškog krivičnog djela

Autor: Antena M

  • Viber

Haris Kočan (29) iz Berana osumnjičen je za ubistvo Radovana Markovića (29). 

- Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala u zajedničkim aktivnostima sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, su uz koordinaciju Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, nakon prijave događaja da je 3. aprila u 18.40 časova jedno lice zadobilo povrede od projektila vatrenog oružja, a koje je kasnije i podleglo istim, te da je na jednom vozilu koje se nalazi u neposrednoj blizini magistralnog puta Podgorica - Cetinje u mjestu Meterizi, podmetnut požar, preduzeli sveobuhvatne i efikasne policijsko – tužilačke aktivnosti koje su rezultirale rasvjetljavanjem krivičnog djela ubistvo koje je izvršeno na štetu R.M. (29), saopštio je pomoćnik direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović.

"Tokom preduzetih izviđajnih mjera i radnji uspostavljena je opsežna blokada rejona od Cetinja do Bara u cilju potrage za izvršiocima ovog krivičnog djela, kao i pretrage terena u cilju pronalaska predmeta i tragova povezanih sa izvršenjem istog.

Uviđajem je rukovodio viši državni tužilac iz Podgorice, dok su na lice mjesta i u operativnim aktivnostima stavljeni na raspolaganje svi kapaciteti obavještajno bezbjednonog sektora u vidu ljudskih resursa, tehničke podrške, opreme, gdje je u određenom periodu korišćena helikopterska jedinica u cilju lociranja i lišenja slobode izvršilaca krivičnog djela", navodi on.

Kako dodaje, u relativno kratkom roku, nakon tri sata izviđajnih radnji, identifikovano je lice, neposredni izvršilac krivičnog djela ubistvo na štetu R.M, lice H.K. (29) iz Berana.

"Sveobuhvatnim istražnim radnjama utvrđeno je da je, sada smrtno stradali sa osumnjičenim H.K. i sa trećim licem planirao izvršenje teškog krivičnog djela na štetu jednog ili više članova suprotstavljene kriminalne grupe na određenom lokalitetu u blizini lica mjesta.

Prilikom sprovođenja kriminalnog plana od strane ovih lica i realizacije teškog krivičnog djela, osumnjičeni H.K. je lišio života svog saizvršioca R.M., dok je treće lice podmetnulo požar na vozilu koje je korišćeno u ovom krivičnom djelu i koje je bilo namijenjeno za izvršenje drugog teškog krivičnog djela. Treći saizvršilac je podmetanjem požara uništio sredstva za izvršenje (vatreno oružje) planiranog teškog krivičnog djela", navodi Šćepanović.

Vozilo koje je, dodaje, korišteno u izvršenju ovog krivičnog djela, kao i planiranog, je takođe predmet i još jednog krivičnog djela – otuđeno je u jednoj zemlji u regionu, što je potvrđeno u međunarodnoj razmjeni obavještajnih podataka tokom ove istrage.

"Policijski službenici su u nastavku istrage u ovom predmetu danas locirali i lišili slobode i V.B. (32), državljanina Bosne i Hercegovine, prilikom pretrage terena u mjestu Rijeka Crnojevića, za kojeg se sumnja da je povezan sa ovim kriminalnim aktivnostima, a kod kojeg je pronađeno vatreno oružje – pištolj Glock kalibra 9 mm.

Neposredni izvršilac ovog krivičnog djela - H.K. je sproveden tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 3 Krivičnog zakonika Crne Gore", dodaje Šćepanović. 

Takođe, obavještava javnost da su policijski službenici SBPK i RCB „Centar“ tokom ove istrage rasvijetlili i krivično djelo teško ubistvo u pokušaju izvršeno 20. novembra 2023. godine, na Cetinju, aktiviranjem ručnog raketnog bacača tzv. zolje kojom prilikom su mete napada bili članovi jedne ćelije kriminalne grupe sa Cetinja – I.M. i N.D.

"Sumnja se da je direktni izvršilac ovoga djela, gore pomenuti H.K. koji je tokom sprovođenja kriminalnog plana neposredno ispalio granatu iz ručnog raketnog bacača u pravcu vozila u kojem su se nalazili oštećeni I.M. i N.D.

U odnosu na neposrednog izvršioca raspolažemo podacima da je u prethodnom periodu bio zaposlen u Vojsci Crne Gore i prošao obuku rukovanja raznim vrstama vatrenog oružja i obuku rukovanja ručnim raketnim bacačem.

Kako smo fazno obavještavali javnost o napretku istrage, molimo vas za razumijevanje u odnosu na pružanje informacija o drugim detaljima vezanim za istragu, kako iznošenjem više podataka ne bi ugrozili sami tok istrage.

Bez obzira na izvršena krivična djela, kako u prethodnom periodu, tako i juče, službenici SBPK će dati adekvatan odgovor kriminalnim grupama i nastaviti intenzivne i odlučne aktivnosti sa prioritetnim fokusom na neutralisanje njihovog djelovanja i sa njima povezanih lica, a koje će se reakcije organa za sprovođenje zakon manifestovati lociranjem i procesuiranjem svih odgovornih lica koji su na bilo koji način dali doprinos u izvršenju više krivičnih djela u odnosu na kriminalne grupe u cilju stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta", zaključuje Šćepanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR