34 °

max 34 ° / min 22 °

Nedjelja

23.06.

34° / 22°

Ponedjeljak

24.06.

31° / 20°

Utorak

25.06.

31° / 20°

Srijeda

26.06.

33° / 22°

Četvrtak

27.06.

30° / 20°

Petak

28.06.

31° / 20°

Subota

29.06.

32° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uprava za gazdovanje šumama: Podnijeta krivična i više prekršajnih prijava u Rožajama

Hronika

Comments 0

Uprava za gazdovanje šumama: Podnijeta krivična i više prekršajnih prijava u Rožajama

Autor: Antena M

  • Viber

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima saopštila je da su, zahvaljujući intenzivnim kontrolama, službenici Uprave otkrili bespravne sječe u privatnim šumama.

Nakon utvrđivanja činjeničnog stanja i količina, podnijete su tri prekršajne prijave za bespravne sječe u privatnim šumama protiv  A.I., H.S. i A. M., koji su, kako se sumnja, bespravno posjekli preko 140m³ bruto drvne zapremine.

- U saradnji sa šumarskom inspekcijom izvršena je i kontrola rejona Bjeluška livada i tom prilikom šumarski inspektor napisao je i prekšajni nalog čuvaru šuma R.M., zbog propusta u radu, kada je dozvoljeno licu H.A. da iz privatne šume odveze bespravno posječene drvne sortimente, bez prekršajne prijave i obilježavanja panjeva žigom šumske štete.

Takođe, otkrivena je uzurpacija zemljišta od 300m² u Gazdinskoj jedinici „Crnja –Ibarac“, a nakon prikupljenih dokaza podnijeta je i krivična prijava za uzurpaciju protiv lica H.S. Osnovnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje.

VD direktor Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković, ohrabruje rad zaposlenih i zahtijeva da nastave sa iznenadnim kontrolama terena i poziva sve da pokažemo primjer kako se radi odgovorno i kako se štiti najvažniji prirodni resurs Crne Gore, naše šume - navodi se u saopštenju Uprave. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR