22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sa sastanka predsjednika crnogorskih sudova poručeno: Krivična odjeljenja da unaprijede praćenje kaznene politike

Hronika

Comments 0

Sa sastanka predsjednika crnogorskih sudova poručeno: Krivična odjeljenja da unaprijede praćenje kaznene politike

Autor: Antena M

  • Viber

Plan racionalizacije pravosudne mreže, Mišljenje Venecijanske komisije u vezi Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama i druga pitanja od značaja za rad sudske vlasti, razmotrena su na današnjem sastanku predsjednika svih crnogorskih sudova, održanom u Vrhovnom sudu Crne Gore.

"U predmetima, koji su od interesovanja za javnost, naročito u predmetima nasilja nad ženama i maloljetnim licima, sudovi su dužni da sačine saopštenje za javnost koje će sadržati kratke razloge presude u dijelu obrazloženja o vrsti i visini izrečene kazne", navodi se u saopštenju Vrhovnog suda.

Vrhovni sud Crne Gore će, kako kažu, organizovati sastanak predsjednika Krivičnog odjeljenja Vrhovnog suda sa predsjednicima krivičnih odjeljenja svih sudova, u cilju razmatranja kaznene politike.

Dodaju da predsjednici sudova pozivaju Ministarstvo finansija da blagovremeno postupa po zahtjevima sudova za otpust, izmjenu dinamike i preusmjerenje sredstava iz bužeta, kako bi se obezbijedilo efikasno i ekonomično funkcionisanje sudova.

"Predsjednici sudova su, uz podršku rukovodioca Tima za pravosuđe i višeg pravnog eksperta u projektu Eurol III Branka Hrvatina, analizirali su stanje u oblasti starih predmeta i sagledali moguće mjere za rješavanje tih predmeta. U daljem periodu, predsjednici sudova će primjenjivati obrazac izvještaja za praćenje dinamike rješavanja starih predmeta", zaključuju u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR