22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Apelacioni sud povodom smanjenja kazne osuđenom za silovanje djevojčice: Kazna u granicama zakona

Hronika

Comments 3

Apelacioni sud povodom smanjenja kazne osuđenom za silovanje djevojčice: Kazna u granicama zakona

Autor: Antena M

  • Viber

Apelacioni sud Crne Gore razumije potrebu javnosti da iskaže nezadovoljstvo odlukom ovog suda donijetom u predmetu protiv optuženog B.B, imajući u vidu vrstu krivičnog djela i kategoriju žrtve, saopšteno je iz Apelacionog suda. 

Podsjetimo, Vijeće Apelacionog suda, prilikom donošenja odluke da osuđenom za višestruko silovanje djevojčice odlučilo je da smanji kaznu, na šta su reagovali iz nevladinih organizacija.

"Apelacioni sud Crne Gore je svoju odluku donio na osnovu brižljive i svestrane analize spisa predmeta i na osnovu slobodnog sudijskog uvjerenja u skladu sa zakonom o čemu je dao razloge u obrazloženju presude. Učiniocu krivičnog djela sud je odmjerio kaznu u granicama koje su zakonom propisane za to krivično djelo i u skladu sa kaznenom politikom iskazanom kroz dostupnu sudsku
praksu, nalazeći da se izrečenom kaznom u konkretnom slučaju postiže svrha kažnjavanja iz člana 32 Krivičnog zakonika Crne Gore u okviru opšte svrhe izricanja krivičnih sankcija iz člana 4 istog zakona", navodi se u saopštenju Apelacionog suda. 

Oni su izvršiocu višestrukog silovanja djeteta smanjili kaznu sa 15 na osam godina zatvora.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Objaviti sastav Vijeća koje je donijelo ovu sramotnu i skandaloznu odluku!!!

Di

Da, kazna je u rasponu od 8 do 15 godina. Smanjili ste mu je na 8 godina, pa će mu zbog lijepog ponašanja, smanjiti na 4 ili 5 godina. Stidite se. A da li biste tako sudili kada bi vaše maloljetno dijete neko više puta seksualno zlostavljao.

Goran Mijušković

Današnji vladari misle da se svaka gadost,izdaja...može maskirati šupljom filozofijom ka da nemamo ni mozga ni obraza...za ovo umanjenje kazne od 7g. ovom monstrumu trealo bi ove sudije da odleže u zatvoru kao saučesnici u ovom zločinu po tih 7g.