11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mitropolit Amfilohije odlikovao policajca Miloja Šćepanovića

Religija

Comments 16

Mitropolit Amfilohije odlikovao policajca Miloja Šćepanovića

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije poručio je, nakon liturgije u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, da se nije dobro vraćati caru Dukljaninu.

"Ovaj Hram pripada svetom vaskrsenju Hristovom a ne bezbožnicima, sljedbenicima prokletoga cara Dukljanina. Da biramo ili ćemo za prokletim carom Dukljaninom, ne dao bog, ili ćemo za Svetim Vasilijem Ostroškim. Hoće da ograniče crkvu božiju koja je bezgranična. Neki gradonačelnik me je jednom pitao "Hoćeš da te upišem u DPS" a ja mu kažem da je meni mala vasiona. Proglašen zakon je ustvari bezakonje prokletog cara Dukljanina. Nadamo se u Boga da će se vlast urazumiti. Dosta su oteli. Oni ne samo da hoće da mi njima plaćamo arendu nego i da njima pripada. Samo montenegrini podižu spomenike Brozu. Tom zlikovcu dižu spomenike samo oni koji su zatrovani prokletim carom Dukljaninom. Dao sam blagoslov sveštenicima da zvone zvona za upokojenje, jer je u skupštini umrla pravda i pravo. Ne možemo da se registrujemo kao nevladina organizacija. Ja sam rekao premijeru mi vas treba da registrujemo, a ne vi nas", kazao je mitropolit Amfilohije.

On je zatim odlikovao Miloja Šćepanovića, policajca iz Nikšića, koji je prije par dana dao otkaz.

"Sreli su me policajci kad sam se vraćao sa Cetinja koji su od mene tražili blagoslov. Ima jedan policajac Šćepanović koji je dao otkaz jer nije htio da tuče omladinu u Nikšiću. Posvjedočio je vjeri sačuvavši savjest i obraz Crne Gore", poručio je Amfilohije.

Šćepanović se zahvalio na ordenu.

"Smatram da ništa posebno nisam uradio. Nisam mogao na svoj narod. Bolje je kući časna obraza nego sa pendrekom prljavim", kazao je Šćepanović.

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Dejan

Kakva je ovo Primitivna Sekta,ovo nisu Srbi ovo su bolesnici huskaci.Boga mole da se zarati,a narod primitivan kazu za boga i crkvu.Pih Risto Sotono...dno dna ljudski...

Katunjanin

Svaka cast ,to znaci da je jedan od najboljih ,a mozda i najbolji u Ristovoj druzini ,nije mu doduse ni prevlika konkurencija .

Katunjanin

Sto se tice obraza i postenja tu ste isti.Zalivadjeno .