23 °

max 31 ° / min 21 °

Ponedjeljak

13.07.

31° / 21°

Utorak

14.07.

32° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

31° / 21°

Subota

18.07.

29° / 21°

Nedjelja

19.07.

32° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
KORONA: Irinejev vikar i Cecin duhovnik – hospitalizovan

Religija

Tag VideoTag Gallery
Comments 9

Autor: Antena M

  • Viber

KORONA: Irinejev vikar i Cecin duhovnik – hospitalizovan

Piše: Vladimir Jovanović

Episkop Srpske pravoslavne crkve, ujedno vikar (pomoćnik) patrijarha Irineja Gavrilovića, zaražen je koronavirusom i hospitalizovan u bolnici u Zemunu – javljaju srpski mediji, ne precizirajući o kome je riječ.

Prema podacima „Antene M”, to je Stefan Šarić (42 godine, rođen u Jajcu, BiH), episkop remezijanski SPC, koji je i nastojatelj hrama Svetoga Save na Vračaru (Beograd).

Šarić je pitomac Amfilohija Radovića, svojevremeno je pohađao bogosloviju na Cetinju, a zamonašen je u Manastiru Ostrog.

U srpskoj javnosti, Šarić je najpoznatiji kao „Cecin duhovnik”, a svoju, kako tvrdi, duhovnu vezu sa srpskom folk-zvijezdom Svetlanom Ražnatović, nije skrivao:

„Veoma dobro sam Cecu upoznao kroz njezinu ispovijed. Ceca preda mnom nema tajni i prava je rijetkost da jedna tako poznata ličnost otvoreno priča o svemu. Nije lako povjeriti nekome sve svoje tajne”, rekao je 2018. kad je izabran za episkopa remezijanskoga SPC, a srpski mediji tim povodom su javljali: „Cecin duhovnik postao episkop, političari i pjevači došli da ga ispoštuju”!

„Jedno vrijeme sam bio i opterećen time da se ne čuje neki trač u vezi sa onim što je Ceca meni ispovijedala”, naširoko je pričao episkop Stefan Šarić.

„Čak sam joj i rekao: Svetlana, vi ste imali hrabrosti da se meni ispovijedate, ali time ste mi stavili veliki teret na leđa!”

Ispovijed je jedna od Svetih Tajni u kojoj vjernik prima oproštaj grijehova. Klirik ne bi trebalo da otkriva bilo kome sadržaj ispovijedi vjernika, jer je na to obavezan zakletvom.

Oboljeli episkop Stefan Šarić je u neđelju u hramu Sv. Save služio vaskršnju liturgiju u prisustvu, zbog policijskoga sata, manjega broja vjernika, koje je i pričešćivao!

Prema srpskim medijima, patrijarh SPC Irinej Gavrilović je testiran na COVID 19 i njegov nalaz je negativan.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

maki

ovo je jako bitna vijest, i slika ove gadu*e je nepotrebna

Građanka_Mne

@Srna, kao kulturologu, i mojih više od sedam decenija, rekli ste suvišnu stvar. Katoličanski pristup ne briše pomjesnu crkvu, niti instalira druge, makar i pravoslavne, pelcere tamo đe narod ima SVOJU CRKVU I SVOJU VJERU. Da bude jasnije: izričito sam za VRAĆANJE AUTOKEFALIJE CPC.

Srna

@Građanka_Mne Prema pravoslavnom učenju, kada jedan narod dobi samostalnu državu, pripada mu i samostalna Crkva. Ali u hrišćanstvu nema ni Grka ni Jevreja, nego smo svi jedno u Isusu Kristu - jer Crkva je Kristova Katolička, jedna za sve narode, sa Kristom na nebu i papom na zemlji.