15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
David Perović kandidat za mitropolita crnogorsko-primorskog SPC

Religija

Comments 13

David Perović kandidat za mitropolita crnogorsko-primorskog SPC

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Najozbiljniji kandidat za novoga mitropolita crnogorsko-primorskoga SPC je David Perović, sadašnji episkop kruševački – potvrdilo je „Anteni M” više izvora iz SPC.

 Perović je rođen 1953. kod Istoka (Kosovo), „poreklom je iz Crne Gore”. Prije nego se zamonašio, bavio se TV i filmskom režijom. Za episkopa izabran 2011. lobiranjem Irineja Gavrilovića, koji je i načelstvovao njegovom hirotonijom.

 Smatra se miljenikom dvije najmoćnije osobe u SPC: Gavrilovića i Irineja Bulovića, episkopa bačkoga, ujedno člana i portparola Sinoda.

 Perović je sada član Sinoda, tj. „crkvene vlade”, poznate po lojalnosti prema Aleksandru Vučiću. Sinodom rukovodi Gavrilović.

 Amfilohije je jesenas protestno odbio da prisustvuje svečanosti u Beogradu, kada je Vučiću dodijeljeno SPC odlikovanje. Amfilohije se prethodno sukobio sa Irinejem Gavrilovićem.

 Prošle godine, David Perović je najglasniji u obračnu protiv manjinske frakcije unutar episkopata SPC, koju je predvodio Amfilohije, a čija je desna ruka bio umirovljeni episkop Atanasije Jevtić.

 Zbog Perovićeve bliskosti sa Bulovićem, episkopom bačkim, Jevtić je njegovu Eparhiju kruševačku nazovao – KrušeBAČKA!

 David Perović se tada oglasio tekstom u kojem navodi popis nepočinstava unutar SPC, pripisujući ih protivnoj frakciji; između ostalih, to su:

davanje crkvenih dobara pod hipoteku; članstva u kriminalnim organizacijama, rotarijanskim i masonskim društvima; kleptomanija; širenje jeresi; doušništvo; sklapanje brakova i pravljenje đece „na crno”; homoseksualizam; pedofilija; sodomija; podvođenje; kamatarenje; reketiranje; krijumčarenje; siledžijstvo; pijančenje; narkomanija; ucjene kompromitujućim činjenicama; svetogrđe; kidnapovanje… pominjao je i izvjesne doprinose za nespecifikovana ubistva i samoubistva.

 O postupku izbora novoga mitropolita SPC na Cetinju pročitajte u donjem tekstu…

 

 

 

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Predrag

@Naroz Vladika David zna ko je, sta je i odakle je. A mozda ti koji tako pises bi trebalo da se zapitas ko si i dali ti je Dritanov jezik mozda maternji

Luka

Ne Junak Crnogorci su uvjek drzali do casti i postenja. Ovo je ipak bila sahrana, prilike druge ce se ukazat za protest i to vrlo brzo.

Bokelj

@Hunter6 ne postoji, jer Vučić bira ko će u CG biti glavni pop, to znači to je sekta,no i rusi će doći na tanku granu pa sa njima i neprijatelji jedine nam države, ovaj savez PUVU je nastao neprirodno tako će i nestati, srbi nikakve veze nisu imali sa rusima od ubistva Romanovih.