28 °

max 33 ° / min 21 °

Subota

08.08.

33° / 21°

Nedjelja

09.08.

34° / 23°

Ponedjeljak

10.08.

34° / 22°

Utorak

11.08.

34° / 22°

Srijeda

12.08.

33° / 22°

Četvrtak

13.08.

33° / 22°

Petak

14.08.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
ŠOKANTNO PRIZNANJE ČLANA SINODA: U SPC kleptomani, jeretici, gejevi, masoni, pedofili, sodomisti, narkomani, alkoholičari, kamataši…

Društvo

Tag Gallery
Comments 6

Autor: Antena M

  • Viber

ŠOKANTNO PRIZNANJE ČLANA SINODA: U SPC kleptomani, jeretici, gejevi, masoni, pedofili, sodomisti, narkomani, alkoholičari, kamataši…

Piše: Vladimir Jovanović

David Perović, episkop kruševački i član Sinoda Srpske pravoslavne crkve (SPC), oglasio se polemičkim tekstom nakon što ga je umirovljeni episkop Atanasije Jevtić pomenuo u prepisci s patrijarhom SPC Irinejem Gavrilovićem.

BORBA ZA PREVLAST U SRPSKOJ PATRIJARŠIJI: Atanasije Jevtić napao patrijarha Irineja i članove Sinoda

David se smatra epigonom člana i portparola Sinoda SPC episkopa bačkoga Irineja Bulovića. Atanasije Jevtić je eparhiju episkopa kruševačkoga Davida nazivao – KrušeBAČKA.

Prije nego se zamonašio, David (rođen 1953. kod Peći) se bavio se TV i filmskom režijom. Za episkopa je izabran 2011. lobiranjem Irineja Gavrilovića, koji je i načelstvovao njegovom hirotonijom. Tokom zasijedanja Sabora SPC 9-18. maja o.g. David je pročitao „optužnicu” protiv episkopa zapadnoameričkoga Maksima Vasiljevića, etc.

Priprema se „svilen gajtan” episkopu SPC koji je djelimično opovrgao najveću laž srpske istoriografije

Patrijarh Irinej Gavrilovića je predśedavajući Sinoda – „crkvene vlade”. Osim Irineja Bulovića i Davida Perovića, članovi Sinoda su episkop šumadijski Jovan Mladenović i mitropolit dabrobosanski Hrizostom Jević.

Grupa Sinodu suprotstavljenih episkopa je predvođena Amfilohijem Radovićm, tu su Atanasije Jevtić, episkopi budimljansko-nikšićki Joanikije Mićović, diseldorfsko-njemački Grigorije Durić, raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije Šibalić, zahumsko-hercegovački Dimitrije Rađenović, mileševski Atanasije Rakita... Svi nabrojani episkopi (osim Grigorija Durića) su bili na „saborovanju” 15. juna pred Hramom u Podgorici.

Srpski izvori tvrde da je u toku borba za mjesto novoga patrijarha SPC.

Vlast priprema sljedećeg patrijarha?

U obračunu ove dvije frakcije ne biraju se sredstva u međusobnoj kompromitaciji. Mitropolitu dabrobosanskome Hrizostomu pripisano je da „vodi sa sobom harmonikaša na liturgiju, naplaćuje bogosluženja, a na pitanje đe troši pare, svi imaju identičan odgovor: kocka!”

„Svaka liturgija koju služi mitropolit Hrizostom košta oko 250 eura uz dodatnu isplatu za đakone, vozača, fotografe, čime svako bogosluženje jednu parohiju košta oko 500 eura. U posljednje vrijeme ukupni iznos se povećava jer sve ove pare idu vladici direktno u džep, plus za pratnju”, tvrdi „Blic”. „Vladika [Hrizostom] novac ne knjiži, a nema ni evidencije da mu je dat u parohijskim blagajnama”.

Na drugoj strani, Sinod i-ili grupa episkopâ Irineja Bulovića uzvraćaju i kontra-kompromitacijama. Zasad, pojavile su se u medijima fotografije episkopa diseldorfsko-njemačkoga Grigorija Durića koji je uslikan „u civilu” sa dvojicom svojih sveštenika tokom odmaranja i „ribarenja” u Dubrovniku, te snimci iz 2017. episkopa raško-prizrenskoga i kosovsko-metohijskoga Teodosija Šibalića, koji je prisustvovao koncertu metal/pank bend „Mortal Kombat" tokom „Bir-festa” u Beogradu – u društvu i lijepih đevojaka je degustirao pivo…

SRPSKE VLADIKE SE MEĐUSOBNO KOMPROMITUJU: „Prljav veš” kulja iz SPC

Episkop zvorničko-tuzlanski SPC Fotije Sladojević napisao je i na sajtu svoje eparhije 2. avgusta objavio pjesmu „Isprani mozgovi” posvećenu Atanasiju-Tasi Jevtiću:

Ako konac delo krasi,

onda da i mi kažemo našem Tasi…

Fotije pripada frakciji koja podržava aktuelni Sinod i episkopa Irineja Bulovića.

„Od grubih reči tuga nas hvata, zar tako na Patrijarha”

Sada se, dakle, oglasio i David Perović, episkop kruševački i član Sinoda. Priznaje da „jeste grješnik”, ali da, za razliku od svojih oponenata u SPC, on nije ono što oni – jesu.

Episkop David navodi popis nepočinstava unutar SPC, između ostalih – davanje crkvenih dobara pod hipoteku; članstva u kriminalnim organizacijama, rotarijanskim i masonskim društvima; kleptomanija; širenje jeresi; doušništvo; sklapanje brakova i pravljenje đece „na crno”; homoseksualizam; pedofilija; sodomija; podvođenje; kamatarenje; reketiranje; krijumčarenje; siledžijstvo; pijančenje; narkomanija; ucjene kompromitujućim činjenicama; svetogrđe; kidnapovanje… pominje i izvjesne doprinose za nespecifikovana ubistva i samoubistva!

Što je čiji konkretni grijeh? Episkop David nije otkrio, zasad. U istu ravan je stavio i tvrdnju da se „priprema izdvajanje eparhija iz sastava SPC radi pribrajanja onima koji dugo, dugo već trguju autokefalijama”.

Slijedi dio teksta „Tragikomične crtice iz drugog Pisma episkopa Atanasija Jevtića upućenog Njegovoj Svetosti Patrijarhu Srpskom Gospodinu Irineju (Na sv. velikomučenika Prokopija 2019, manastir Tvrdoš)”. Episkop kruševački i član Sinoda SPC David Perović objavio ga je 5. avgusta na sajtu svoje eparhije. U ovome dijelu teksta David piše o svojoj poziciji unutar SPC. Tekst citiram u originalu:

 „Apropo brata Davida, David se najbolje snalazi u javnoj i direktnoj ispovesti svojih grehova. Nijedna etika ni ontologija nisu mu potrebne da bi vagao svoje grehe; jednostavno, sam on i sav, jeste grešnik, bez ijednog zdravog mesta na telu svoga bića!

Zato on ne licitira gresima u procentima; ne umrežava se i ne finansira se iz centara moći, što podrazumijeva golemi utrošak tuđih sredstva; ne daje crkvena dobra pod hipoteku; ne zabasava u kriminalne radnje i ne završava u tajnim organizacijama i društvima; nije mason ni rotarijanac; ne prodaje dušu kao bivši eparhijski sekretar: bajagi ubogi L…., a on manični kleptoman i gočobija.

Ne žmuri na oba oka i ne pravi se gluv na oba uha kao što biva kod neke braće u čijoj se neposrednoj blizini relativizuju crkveni dogmati pa se svode na slobodoumna i necrkvena razmišljanja, a bogoslovski neologizmi se upotrebljavaju kao floskule i umne tablete za omamljivanje naivnih, zaplašenih i lakoumnih; ne ispoveda i ne širi jeres.

Nema doušnike koji ga hrane i oblikuju, i mozak mu ispiraju; ne nasijeda na teme — sa drugim u relaciji, ili — relaciona ontologija — onih izumitelja i zagovornika koji militaristički upotrebljavaju te verbalne formule da bi nametnuli svoje uslove komuniciranja, a koji u samoj komunikaciji ne podrazumevaju čast i hrišćanski moral.

Brat David nije kršten kod raskolnika pa da je do daljnjeg nekršten; ne ulazi u divlje brakove i ne sklapa ih na crno, niti decu rađa na crno; nije ni naprednjak ni nazadnjak;  ne odlazi ni u Hong Kong, niti na Tajland radi nazadnjačkih i naprednjačkih usluga; nije pedofil ni sodomista; nije makro ni mafijaš.

Ne pravi od Crkve skitničku čergu; ne reketira niti kamatari druge radi sopstvenog uspešnog biznisa; ne krijumčari; nije siledžija; ne drogira se, ne pijanči niti banči; ne mrzi svoju braću, niti ih satanizuje; ne likvidira svoju braću kao prokaženu i inkriminisanu jer ih on takvom vidi, a i zato što bi njemu ambicioznome ona smetala; ne ucenjuje braću kompromitujućim činjenicama i ne primorava ih da ćute i da se neoglašavaju.

Ne bavi se politikanstvom niti izvodi svetogrdne radnje pred mitingašima; ne reaguje na one koji opanjkavaju episkope i njihove eparhije; ne špijunira saborske oce otvorenom linijom i putem žute-bljuc i srbomrzilačke štampe; ne postavlja medijske sačekuše i ne vrši medijske harange i smaknuća; ne uslovljuje ničiji identitet i životni prostor pomicanjem inkvizitorske obrve i pomoću sopstvenih nestašluka; nije ni epigon, ni petokolonaš, ni član klana.

Ne pripada krugovima darvinista i evolucionista, niti je miljenik gejke dr Vološek; ne zagovara feminizam niti žensko sveštenstvo; nije zilot; ne poverava crkvene stvari medijskim plaćenicama, inače zaduženim za crkvena pitanja, niti ih nagrađuje za usluge i razmetljivost; ne olida kroz eparhije, ne gasi eparhijske kase i ne nameće crkvenu sabornost pomoću advokata i sudova koji gutaju narodne novce; nije kleptoman.

Ne dopušta hipohondričnim i oholim istraživačima patristike da falsifikuju otačku misao; ne sekularizuje crkveni duh i etos i mantija mu nije na smetnji; ne zastrašuje i ne ucenjuje braću u omladinskom sleng-žargonu: Don’t touch prekidač, struja oće kill, kill!; brat David nije počinio niti jedno ubistvo, niti je ičijem kidnapovanju, a kamoli ubistvu i samoubistvu doprineo; nije ucenjen Hagom; ne priprema izdvajanje eparhija iz sastava SPC radi pribrajanja onima koji dugo, dugo već trguju autokefalijama…”

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Никола

Протераше Владику Артемија на правди Бога ,продаше косово,сад су кренули једни на друге.. али ако, има Бога све дође на своје..

Rajko Nikolis

Dao je gospod srpskom narodu pravovernog vladiku Artemija da ima gde da se spasava.

mrdak

@Misko, Ta crkva zvana SPC ...........to kao što vidiš uopšte nije crkva no "crkva" sindikat perverzije i kriminala