23 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

17.05.

23° / 15°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crkva Srbije derneči pod četničkim barjakom

Religija

Comments 7

Crkva Srbije derneči pod četničkim barjakom

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Kako smo objavili juče, u neđelju, u Gornjem Zaostru kod Berana je održan, kako ga nazivaju – „narodni sabor”, a činodejstvovalo je sveštenstvo ogranka Crkve Srbije (SPC), iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

Nadležni paroh je jerej Miloš Cicmil, deklarisani četnik, a služen je, naveli su organizatori, „PARASTOS nevino stradalim žrtvama i pripadnicima jugoslavenske kraljevske vojske u otadžbini u Drugom svjetskom ratu”, tj. – četnicima.

Pravilima Svete Istočno-pravoslavne Crkve STROGO JE ZABRANJENO da se parastos služi U NEĐELJU.

Stotinjak nju-ejdž četnika, uz Cicmila i nekoliko drugih sveštenika Crkve Srbije, a u prisustvu maloljetnih lica, dernečilo je pod šatorom. Uz dosta alkohola, primjećen je i izvjesni napitak s etiketom „DRAŽIN MELEM”.

Šator su razapeli blizu ostataka temelja spomenika koljaču Pavlu Đurišiću, koji su pripadnici MUP-a Crne Gore minirali prije dvadesetak godina.

A iznad šatora, na jarbolu, vijorila se zločinačka četnička zastava – pod kojom su 1940-ih i 1990-ih hiljade i hiljade nevinih pobijeni i poklani. Pogledajte video…

Društvo

ANTIpravoslavlje

08.08.2021. 19:58

 

 

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Tito

Na nasim radnim akcijama vaspitavala se naša omladina u socijalističkom duhu, kolektivnog rada i života, u duhu brisanja granica između fizičkog i umnog rada, podižući fizički rad na stepen ljudskog dostojanstva. Danas glavna vijest ustolicenje popa! Ustaj narode!

d v

@Tito Poštovani,Vaše razmišljanje u vezi nesreće i beznađa koje je zadesilo državu CG i CG građanina je odgovorno,sažeto i jasno Potpuno dijelim i podržavam vaše promišljane i način izlaska iz apsolutnog sljepila jer u cjelosti odgovara istini. Hvala vam! Smrt fašizmu i njegovim slugama!

Tito

Nije za ovo kriv ni Dritan ni Pero ni Janko! Kriv je narod koji ovo gleda i ovo trpi!!!! Narodu je potrebna revolucija!!!!