18 °

max 25 ° / min 15 °

Četvrtak

16.05.

25° / 15°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Porfirije Perić priznao – Beograd naredio da Mićovića ustoliče na Cetinju

Religija

Comments 1

Porfirije Perić priznao – Beograd naredio da Mićovića ustoliče na Cetinju

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

U svojoj instagram objavi kasno sinoć, patrijarh Srbije (SPC) Porfirije Perić – oko dvije decenije duhovnik Aleksandra Vučića – stavio je „karte na sto” i priznao da iza namjere da se ustoličenje novoga mitropolita crnogorsko-primorskoga obavi na Cetinju stoji isključivo Beograd, te da to nije nikakva autonomna (samo)volja Joanikija Mićoića, niti je odlučivanje u njegovoj ingerenciji.

„Sa svim arhijerejima okupljenim u Podgorici, već u ranim jutarnjim časovima krećem za Cetinje, da ustoličim Vladiku Joanikija u tron mitropolita crnogorsko-primorskih, KAKO JE I ODLUČIO Sinod Srpske pravoslavne crkve”, napisao je Perić.

U Sinodu Patrijaršije Srbije su isključivo državljani Srbije i BiH, a svi odreda u javnosti prepoznati kao sljedbenici Aleksandra Vučića i Milorada Dodika

Sinodom predśedava Porfirije Perić, članovi su: mitropolit dabrobosanski Hrizostom Jević, episkop sremski Vasilije Vadić, episkop šumadijski Jovan Mladenović, episkop zvorničko-tuzlanski Fotije Sladojević; članovi-zamjenici su episkop bački Irinej Bulović i episkop kruševački David Perović.

Inače, Porfirije Perić i svita su u Podgoricu juče dolećeli službenim avionom Vlade Republike Srbije tipa „Embraer Legacy 600”.

Svega dvojica, od do sada šestorice mitropolita crnogorsko-primorskih su ustoličeni od strane patrijarha Srbije. Takvih ustoličenja nije bilo ni u daljoj, srednjovjekovnoj prošlosti na prostorima Crne Gore. Kada je 2002. postavljen za prvoga u istoriji episkopa budimljansko-nikšićkoga, Mićovića nije ustoličavao ondašnji patrijarh Pavle Stojčević, nego Amfilohije Radović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Anonimous

I ovi dani će proći ali ljaga se ne može isprati. SPC više ne može da se pretvara da je žrtva kada je krvnik. Nije lako Srbima sa ovakvim duhovnicima. Crnogorci im mogu oprostiti ali neće zaboraviti.