14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za Vučića – spreman! Licemjer Mićović bi da se u Srbiji ne biju, a slavi policijsko nasilje nad Crnogorcima

Religija

Comments 5

Za Vučića – spreman! Licemjer Mićović bi da se u Srbiji ne biju, a slavi policijsko nasilje nad Crnogorcima

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Kome smetaju riječi patrijarha (Porfirija-Prla Perića), neka se zabrine za zdravlje – kazao je Joanikije Mićović u intervjuu za beogradske „Večernje novosti”.

Povodom demonstracija protiv Aleksandra Vučića, patrijarh Perić je javno stao u odbranu predśednika Republika Srbije, a pod firmom da je „s početkom božićnoga posta pozvao svoj narod da se ne tuče po ulicama”. Ako je neko želio da vjeruje u suprotno, sada je jasno u kojem je frontu i Mićović.

Oko njegova „izbora” proljetos u Beogradu za mitropolita crnogorsko-primorskoga je bilo „neizvjesnosti”, jer je dugo ukrivao u sijenci Amfilohija Radovića – koji je, toliko puta raznim povodima i ne toliko biranim riječima, napdao Vučića. Na kraju, nije se ni glasalo na arhijerejskome saboru o izboru Mićovića – ishod bi bio neizvjestan? – nego ga je za mitropolita crnogorsko-primorskoga jednostavno proglasio Porfirije-Prle Perić.

„Nadam se da će sve biti REGULARNO”, govorio je Mićović uoči sabora. E da bi se preporučio Vučiću i Periću da bude „regularno”, Mićović je vabio Zdravka Krivokapića u Beograd da obavi noćno potpisivanje Temeljnoga ugovora – uz pripremljene kamere Vučićeve Radio-televizije Srbije.

Provjerljivo je i da su po izboru Mićovića lišili da se poput Amfilohija tituiliše i kao „arhiepiskop cetinjski”. Takođe, Mićović je saučesnik „ĐEDOubistva”, brisanja Amfilohijeva naslijeđa: Episkopskoga savjeta, naziva „Pravoslavna crkva u Crnoj Gori”, liturgijske proslave „Svetoga mitropolita Petra Drugoga Tajnovidca Lovćenskoga”, etc.

Sada je Mićović dao intervju za „Večernje novosti” – Vučićevu deponiju srpskoga šovinizma, na člijem čelu je Milorad Vučelić, tajkun oduvijek blizak Udbi, nekada glavni Miloševićev propagandista. Nije li Vučeliću upravo patrijarh Perić nedavno dodijelio crkveni orden, po odluci Sinoda Srbije?

Perić je, proteklih oko dvije decenije, duhovnik Aleksandra Vučića, a okolnosti zimus oko njegova izbora za patrijarha Srbije ne ostavljaju prostor sumnji da je bio „regularan”.

Mićović je sada za „Večernje novosti” kazao kako je „patrijarh napadnut jer je pozvao svoj NAROD DA SE NE TUČE PO ULICAMA”, ali ovaj licemjer ima sasvim drugi kriterijum kada ga je Perić uz policijsko nasilje protiv crnogorskoga naroda 5. septembra ustoličavao na Cetinju.

„Rado pominjem one SVEČANE TRENUTKE”, kazao je Mićović, nesvršeni strudent Filozofskoga fakulteta koji je kršten tek kao odrastao čovjek u za Srbe „raskolničkoj” Makedonskoj pravoslavnoj crkvi.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Mora biti više udvorništva, još se dokazuje! Znaju koji su mu "intelektualni" kapaciteti, a ide i na dopunsku nastavu kod Rakovića (rokera?)!

Nina

Micovic je tvrdji od pokojnog Radovica. Predstoji nam teska borba.

VojoS

@Pravoslavac Svaka vam je na mjestu.