11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đorđević: Porfirije Perić imao posebnu ulogu u rušenju Krivokapića

Religija

Comments 2

Đorđević: Porfirije Perić imao posebnu ulogu u rušenju Krivokapića

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Vladu Zdravka Кrivokapića, Srbina, pravoslavca i intelektualca, oborio je i vrh SPC, s posebnom ulogom Irineja Bulovića i Porfirija Perića — saopštio je Mlađan Đorđević (lijevo na slici gore), bliski Krivokapićev i saradnik pojedinih srpskih vladika, uključujući Amfilohija Radovića i Joanikija Mićovića, te nekadašnji savjetnik bivšega predśednika Srbije Borisa Tadića.

On je preko tvitera optužio Porfirija-Prla Perića što „bez mitropolita Joanikija prima političare iz Crne Gore koji ruše Vladu”.

A koliko još zimus, kad je Aleksandar Vučić de facto postavio svoga „duhovnika” za patrijarha Srbje, Đorđević je drukčije izjavljivao:

„Razumijem i apsolutno podržavam riječi njegove svetosti patrijarha Porfirija, izrečene prilikom njegova ustoličenja u Sabornoj crkvi KOJEM SAM PRISUSTVOVAO. Uloga SPC nikada nije bila i ne treba da bude politička”.

Đorđević se danas obrušio i na Aleksandra Rakovića, osobu blisku Patrijaršiji Srbije i vrhu DF-a:

„On je Vučićev Simo Spasić za Crnu Goru, doktor za rokenrol i srpski Vulinov svet. Brani svoga šefa Vučića, koji je uz pomoć vrha SPC vratio Mila Đukanovića na vlast”.

Mlađan Đorđević, porijeklom s Kosova, bio je i sekretar Državnoga savjeta Republike Srbije za Srbe u regionu (2008-2012), a 2010. su objavljene činjenice da je glavni operativac zadužen za finansijsku i marketinšku podršku prosrpskoj opoziciji u Crnoj Gori.

 Kasnije je formirao organizaciju Srpski kod, blisku strukturma u Rusiji, s programom „očuvanja srpskoga identiteta i zaštite SRPSKOGA NARODA na JEDINSTVENOM kulturnom, političkom i duhovnom prostoru Srbije, CRNE GORE i Republike Srpske i ostalim djelovima Balkana”.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Stevan Dž

Sledeći korak Rusije jeste smjena Vučka sa crkvom srbije koja će izvesti narod na ulice tobop da zaptite Kosovo i Metohiju

Orlov krš

Mičite se od nas nesoji šovinistički,brinite svoju brigu,okanite se Crne Gore koja nije, niti će ikada biti vaša prćija!