11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mićović išćerao monahinju-namjesnicu Podlastve, Carević i neki Grbljani je ispratili s hiljadama eura

Religija

Comments 4

Mićović išćerao monahinju-namjesnicu Podlastve, Carević i neki Grbljani je ispratili s hiljadama eura

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Akvilina, monahinja, nedavno je išćerana iz manastira Podlastva u Grblju u kojem je bila namjesnica-ekonom. Nadležni joj je arhijerej iz ogranka Crkve Srbije (SPC) Joanikije Mićović.

Monahinja Akvilina, koja se preziva Čereković, porijeklom je iz Srbije (Novi Sad). Po obrazovanju je medicinska sestra. Zamonašio je 2011. Amfilohije Radović. 

U Podlastvi 27-28. septembra 2019. Čereković je bila „domaćica”, kako se tvrdilo, proslave „800 godina autokefalnosti SPC”, kojom prilikom je tu gostovao patrijarh Srbije Irinej Gavrilović. 

Antena M je 8. maja o.g. objavila video-snimak žestoke svađe unutar prostorija manastira Podlastva, između Nebojše Carevića, brata predśednika Opštine Budva Marka-Bata Carevića i nekih srpskih sveštenika i igumanije Doroteje Delić, porijeklom iz BIH (Lopara), koja od obrazovanja ima svršenu osnovu školu. 

„Nećeti ni vi biti ovđe, ja vi se kunem”, poručio je N. Carević.

Jedan od portala prenio je njegovo tumačenje: „Smatramo da ne bi trebala da bude smijenjena (Čereković) na način na koji se to radi. Volja vladike (Mićovića) je takva da ona bude smijenjena, ali čini mi se da to nije volja naroda”. Tvrdio je da „i ona ima mane, ali rješenje problema se moglo naći na drugačiji način, a ne preko koljena”.

U međuvremenu, dio Grbljana, skupio je novac za Čereković, pod egidom: 

„Dati prilozi za sestru Akvilinu, koja na žalost parohijana napuša božju službu u manastiru Podlastva-Grbalj, PROGNANA PRAVDE RADI”.

Na spisku priložnika je i Marko-Bato Carević – 1.000 eura. 

Akvilina Čereković je bila „domaćica” skupa na kojem je 28. decembra 2019. Amfilohije Radović objavio formiranje „Odbora za odbranu svetinje”. 

U porti Podlastve je sagrađena četnička „spomen-kosturnica”. 


 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Breeee

Ovako na brzinu - imena šest Carevića s vrha spiska je pisala ista ruka a nije Batova jer dotični ima “određenih poteškoća” sa kaliografijom tj školom. Najprije bih rekao da su poređani shodno partijskom opredjeljenju i po dužnosti tj naređenju. Zastiđe za generacije…

D V

Lijepa otpremnina....sad neka se javi srbočetničkoj upravi dz i bolnice nikšić.biće odmah primljena za glavnu sestru i medicinsku i duhovnu im.

sds

@sve vi cvjetalo I ovaj Orlovic isto.