22 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
I Rusi znaju – Abazović u avgustu potpisuje ugovor sa Crkvom Srbije

Religija

Comments 4

I Rusi znaju – Abazović u avgustu potpisuje ugovor sa Crkvom Srbije

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Ruski mediji, pod Putinovom kontrolom, budno prate razvoj situacije oko najave potpisivanja „temeljnoga” ugovora između Dritana Abazovića, tj. Vlade Crne Gore i Crkve Srbije (SPC).

Informativna agencija „Красная Весна” iz Moskve danas najavljuje kao završenu stvar da će, kako navode, „Crna Gora potpisati ugovor sa SPC u avgustu”.

„Красная Весна” objavljuje današnju Abazovićevu izjavu da, kada se „zatvori ovaj proces dostavljanja mišljenja, možemo očekivati potpisivanje početkom avgusta. Nijesmo dogovorili datum, ali to je proces koji je doveden do kraja”.

Prije nekoliko dana, prenijeli smo sljedeću procjenu italijanskog vjerskog portala „SettimanaNews”:

"MOSKVA sa velikim interesovanjem gleda na konkordat u Crnoj Gori jer bi on predstavljao VAŽAN MEĐUNARODNO-PRAVNI PRESEDAN za pravno garantovanje veze sa Moskvom pravoslavnih crkava prisutnih u Ruskoj Federaciji suśednim zemljama, a koje pokušavaju da ostvare autokefalnost”.

 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krs

Crnogorci i crnogorke,ima li nas!? Ne dozvolimo ovo sramno veleizdajnicko unizavanje Crne Gore,njene slavne istorije,slobodarski duh nasih predaka! Okupimo se i ne dozvolimo Dritanu ovu sramotu,jer onaj sto mu je dao mandat nema namjeru da otkaze podrsku! Ponavlja nam se istorija!

Ranko

Dušan silni Abazivić je krenuo u, za sad, neviđenu kampanju protiv sopstvene države i gledajući i slušajući ga on neće stati. Otrov se čuva u maloj boci! Njegovi kompleksi će nam doći glave. OBURDAJ!!