10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na slavu agresorske PUTINOVE vojske, PORFIRIJE PERIĆ poslao episkopa Ćulibrka u Moskvu

Religija

Comments 6

Na slavu agresorske PUTINOVE vojske, PORFIRIJE PERIĆ poslao episkopa Ćulibrka u Moskvu

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: Vladimir Jovanović

Svega dan prije nego je tajno u Podgorici sa Dritanom Abazovićem potpisao „temeljni ugovor”, patrijarh Srbije (SPC) Porfirije Perić blagoslovio je episkopa Jovana Ćulibrka da u centru Moskve saslužuje u obilježavanju 92. godišnjice od stvaranja Vazdušno-desantnih snaga Ruske Federacije — koje učestvuju u Putinovoj krvavoj agresiji na Ukrajinu. 

Kako juče objavljuje zvanični sajt Ruske pravoslavne crkve (patriarchia.ru), „liturgijom u hramu proroka Ilije” u Moskvi je 2. avgusta sasluživao „arhijerej SPC episkop slavonski JOVAN, koji boravi u pośeti Moskvi PO BLAGOSLOVU njegove svetosti patrijarha srpskoga PORFIRIJA”.

Navodi se da je „na kraju liturgije održana litija do Crvenoga trga uz učešće predstavnika rukovodstva, vojnih lica i veterana Vazdušno-desantnih snaga”, da su „pročitane čestitke zvaničnika povodom praznika Vazdušno-desantnih snaga”, nakon čega je uslijedio „svečani prolazak paradnih posada Vazdušno-desantnih snaga i vojno-patriotskih klubova”.

Rusi su objavili i fotografiju na kojoj se Ćulibrk rukuje sa ruskim vojnicima.

24. februara 2022. godine, na početku ruske invazije na Ukrajinu, padobranci iz 11. gardijske brigade Vazdušno-desantnih snaga desantirali su aerodrom „Антонов” u Hostomelu na periferiji Kijeva, ali su ih u kontraudaru 2. aprila ukrajinske snage naćerale na povlačenje.

Episkop pakračko-slavonski Ćulibrk (56) — koji je poput Joanikija Mićovića, a po vlastitome priznanju, kršten u Makedonskoj pravoslavnoj crkvi — u poodmaklom je uzrastu završio Teološki fakultet, u Foči, kad prethodno nije uspio diplomirati u Beogradu. 

Zamonašio ga je 1993. Amfilohije Radović, kod koga je došao kao izbjeglica iz Hrvatske. Pripadnik je veterana 63. padobranske brigade Vojske Srbije.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Orwel

Takođe, ovaj Ćulibrk je bio glavni Vučićev konsultant za slučaj poznat kao "Privatna posjeta Jasenovcu", a sa Vulinom je na stalnoj vezi. Nagradno pitanje: Ostaje li mu vremena za religiju?