20 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

20° / 13°

Srijeda

15.05.

19° / 12°

Četvrtak

16.05.

25° / 14°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

23° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vaseljenski patrijarh bezbožan! – tvrdi član Sinoda Crkve Srbije

Religija

Tag Gallery
Comments 2

Vaseljenski patrijarh bezbožan! – tvrdi član Sinoda Crkve Srbije

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Nakon što je Zelenski primljen u crkvi Svetoga Đorđija na Fanaru i postavljen na „carsko mjesto”, postalo nam je jasnije kako će izgledati antihristova vladavina u Jerusalimu — saopštio je član Sinoda Crkve Srbije (SPC) episkop Gerasim Popović.

U dosad najprljavijoj izjavi iz vrha srpske jerarhije upućenoj Vaseljenskoj patrijaršiji, episkop Popović za ruski telegram-kanal „Правблог” tvrdi da su „Hrista davno proćerali iz Fanara, kao i iz Vatikana; nijesu ga proćerali Turci, već postupci bezbožnih i pohlepnih patrijaraha”.

„Vjerovatno će tamo ponovo biti i istanbulski i turski patrijarh”, saopštio je episkop Popović 8. jula povodom pośete šefa ukrajinske države središtu Vaseljenske patrijaršije.

Društvo

Zelenski kod Vartolomeja

08.07.2023. 13:00

Gerasim (Zoran) Popović, rođen 1972. kod Teslića (BiH), episkop je od 2004. godine. Završio je Moskovsku duhovnu akademiju. Za člana Sinoda u Beogradu izabran ove godine. Takođe član Patrijaršijskog upravnog odbora. Katedra mu je u Karlovcu (Republika Hrvatska).

Delegacija iz njegove eparhije gornjokarlovačke boravila je prije par dana kod područnog mitropolita crnogorsko-primorskoga Joanikija Mićovića.

Društvo

Mićoviću se javio znak propasti Zapada

07.07.2023. 20:31

Vaseljenska patrijaršija je Majka-Crkva svim pravoslavnim slovenskim narodima, uključujući Srbe. Ona ih je pokrstila i rukopoložila prvoga Srbina u episkopa, Rastka Nemanjića. Dodijelila je 1879. godine tomos o autokefaliji Crkvi Srbije, a drugim tomosom iz 1922. verifikovala joj proširenu jurisdikciju, nad cijelim područjem Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca (Jugoslavije) — što je uključivalo i saglasnost Fanara na „ujedinjenje” s autokefalnom Mitropolijom crnogorskom – Crnogorskom pravoslavnom crkvom.

Još u maju prošle godine, Joanikije Mićović je slao na Fanar grupu maturanata i predavača vjerske škole (bogoslovije) s Cetinja i svoje poklone vaseljenskome patrijarhu Vartolomeju.

Prethodno je na Fanaru bio Aleksa Bečić.

Darko Đogo, srpski protojerj-stavrofor, predavač i jedan od ideologa Crkve Srbije, takođe je komentarisao boravak ukrajinskoga predśednika Volodimira Zelenskog u središtu Vaseljenske patrijaršije:

„Fanar je zainteresovan za širenje svojih usluga i izigravanje ‘neutralnog’ posrednika tamo đe postoje ‘međupravoslavni’ konflikti”.

„Nakon prošlogodišnjeg (jun, 2022) susreta sa Milom Đukanovićem i neprekidnog toka svih tamnih ličnosti kolektivnog Zapada koje je primio, patrijarh Vartolomej je još jednom pokazao jasnu simbiozu između NATO-a i njegova ‘pravoslavlja’. Kome to danas nije jasno ili nalazi opravdanje za takve postupke Fanara, ima ozbiljne probleme i sa umom i sa dušom i etikom”, tvrdi Đogo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Slobodna CG

Ove duhovne veličine SPC, premda ih niko ništa ne pita, trče da isprovaljuju svoju glupost i iskopaju sebi jamu. Fanaru je jasno s kim ima posla. Sa potpunim otpadnicima!

Anon

Nije čudno da ova gospoda podržavaju Rusku agresiju, pa oni su blagosiljali i "osvještavali" topove i paravojne jedinice u Bosni. Čudno je da imaju smjelost da kritikuju svojeg nadređenog, jer crkva je kao i vojska, zasnovana na hijerarhiji. Ovdje oni jasno pokazuju da im je šef Putin.