13 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 14°

Petak

03.05.

17° / 10°

Subota

04.05.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković sa čelnicima Ulcinja: Unaprjeđenjem infrastrukture stvaramo uslove za valorizaciju resursa

Ekonomija

Comments 0

Marković sa čelnicima Ulcinja: Unaprjeđenjem infrastrukture stvaramo uslove za valorizaciju resursa

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Vlada Crne Gore snažno je fokusirana na razvoj Ulcinja, a unaprjeđenjem svekupne infrastrukture stvaraju se uslovi za valorizaciju bogatih prirodnih resursa, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i delegacije Ulcinja na čelu sa predsjednikom opštine Ljorom Nrekićem.

Čestitajući predstojeći Dan opštine Ulcinj građanima i lokalnom rukovodstvu, premijer Marković je istakao značaj odgovornog odnosa prema državnom novcu i pohvalio rezultate koje je lokalna vlast ostvarila na planu stabilizacije javnih finansija, saopšteno je iz Vlade. 

Predsjednik Marković je istakao da je važno da se infrastrukturni projekti realizuju zadovoljavajućom dinamikom i na kvalitetan način.

Podsjetio je na fond koji će se formirati kroz investicioni program ekonomskog državljanstva, a u koji će se odvajati novac za unaprjeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama.

Na sastanku je posebna pažnja posvećena investicijama u turizmu i zajednički konstatovana potreba povećanja hotelskih kapaciteta visoke kategorije. Razgovarano je i o izazovima sa kojima se suočava lokalna administracija kao i o načinima za njihovo prevazilaženje, dodaje se u saopštenju. 

Nrekić je kazao da u naredne dvije godine očekuju povećanje investicija i dinamičniji razvoj opštine.

Premijer Marković je kazao da će opština Ulcinj imati podršku Vlade na svim pitanjima važnim za građane i kreiranje uslova za njihov bolji i kvalitetniji život.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR