17 °

max 19 ° / min 7 °

Ponedjeljak

30.03.

19° / 7°

Utorak

31.03.

15° / 8°

Srijeda

01.04.

7° / 3°

Četvrtak

02.04.

11° / 2°

Petak

03.04.

14° / 4°

Subota

04.04.

15° / 8°

Nedjelja

05.04.

19° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vrijednost projekta 3,9 miliona: Marković obišao novoizgrađeni put Lovćen – Krstac

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Vrijednost projekta 3,9 miliona: Marković obišao novoizgrađeni put Lovćen – Krstac

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je danas novoizgrađenu dionicu puta Cetinje – Ivanova Korita od Lovćena do Krsca dužine devet kilometara, a vrijednosti 3,9 miliona eura.

„Ovo je saobraćajnica urađena po svim standardima van uobičajenih standarda za lokalne puteve. Ovaj put ima sve karakteristike regionalnog puta. Čestitam i Direkciji za saobraćaj i izvođaču na izvanredno obavljenom poslu“ – rekao je Marković nakon obilaska dionice.


Ovim putem se, kako je kazao premijer, nastavlja naša politika razvoja putne infrastrukture kao temeljnog oslonca ili pretpostavke za ukupni razvoj Crne Gore.

„Nema razvoja Crne Gore, nema razvoja i iskorišćenosti njenih potencijala bez kvalitetne saobraćajne, energetske i digitalne infrastrukture. Danas svjedočimo jednom projektu koji potvrđuje viziju razvoja nove i savremene Crne Gore. Danas Cetinje dobija jedan infrastrukturni objekat, jednu saobraćajnicu, koja ga otvara ne samo turistički nego sveukupno cetinjski društveni, kulturni i identitetski potencijal postaje dostupan ne samo građanima Crne Gore nego i svima koji dolaze u Crnu Goru“ – rekao je Marković.


Premijer je podsjetio da je ovo samo jedna od investicija koja je završena i da se radi i na drugim projektima.

„Javnost je već obaviještena da je raspisan tender za gradnju novog puta od Cetinja preko Čeva do Nikšića vrijednosti 37 miliona eura. Istovremeno direkcija za saobraćaj sa svojim timom radi na pronalaženju projektnog rješenja za novu saobraćajnicu od Krstca prema Kotoru odnosno Radanovićima koji će dodatno spojiti Cetinje i naše Crnogorsko primorje“ – rekao je Marković.

Marković je na kraju posjete cetinjskom kraju izrazio uvjerenje ds svim ovim što radino Cetinje dobija potpuno novu fizionomiju koja će biti podsticajna ne samo za Cetinje nego i cijelu crnogorsku ekonomiju.

„Ono što me posebno raduje za mlade ljude. Ovo je dobra politika koja mladim ljudima daje nove šanse i prilika da u Crnoj Gori rade, zarađuju, da formiraju svoje porodice, a ne da odlaze iz Crne Gore“ – zaključio je predsjednik Vlade.

Radovi su počeli u martu 2018, a završeni 08. jula 2019. 

Izvođač radova je „Mehanizacija i programat“ AD Nikšić.

"Na rekonstruisanom putu proširen je kolovoz sa 3,50-4,00 m, na min 6,60 m, a na na serpentinama i do 13,5m.Poboljšani su elementi puta na način što su povećani radijusi u oštrim krivinama, riješen je odvod atmosferskih voda izgradnjom betonskih rigola i cjevastih propusta I stabilizovane su nestabilne kosine", navedeno je u saopštenju Vlade. 

Sa predsjednikom Vlade novi put su obišli gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović i direktori Uprave za saobraćaj Savo Parača i Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR