20 °

max 23 ° / min 11 °

Srijeda

30.09.

23° / 11°

Četvrtak

01.10.

20° / 13°

Petak

02.10.

22° / 15°

Subota

03.10.

27° / 17°

Nedjelja

04.10.

22° / 20°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 19°

Utorak

06.10.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Proizvodnja u nikšićkom Metalcu počinje 20. januara

Ekonomija

Comments 0

Izvor: Mina bussines

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Proizvodnja u nikšićkom Metalcu počinje 20. januara

Fabrika Metalac iz Nikšića, koja posluje u okviru matične češke firme Termochem, nastaviće proizvodnju 20. januara, jer su odgađanje rada uslovili problemi u naplati potraživanja i kašnjenja u isporuci, saopštio je direktor Živorad Krsmanović.


Kašnjenje naplate potraživanja i isporuke, kako je agenciji Mina-business objasnio Krsmanović, uslovljeno je zbog praznika koji se u Evropi slave u drugoj polovini decembra, a u Crnoj Gori do polovine januara.

“Ugovorenog posla ima i uradićemo sve što je u našoj moći da prevaziđemo nastalu situaciju”, odgovorio je Krsmanović na navode radnika da u fabrici fali materijala za rad i da zaposleni ne znaju hoće li proizvodnja biti uopšte pokrenuta.

Krsmanović je potvrdio da radnicima nije isplaćena trećina oktobarske plate i da bi trebalo da bude obezbijeđena do 20. januara, kada treba da počne i proizvodnja.

“Novembar je mjesec kada radnici nijesu radili, a tačno je da im je poslodavac obećao nadoknadu koja se treba odraditi preraspodjelom radnog vremena u narednom periodu. Do sada je samo jedna trećina posla odrađena od dogovorenog”, rekao je Krsmanović.

Prema njegovim riječima, decembarska plata još nije prispjela za uplatu, a uprava će se potruditi da bude na vrijeme obezbijeđena.

On tvrdi da zbog prekida rada u novembru, otkaz nije dobio nijedan radnik, osim što se protiv četvorice vodi postupak utvrđivanja disciplinske odgovornosti zbog povrede radne obaveze.

“Dva radnika su tražila sporazumni raskid ugovora, što im je odobreno i završeno. Sa nastavkom proizvodnje, nastaviće se i produženje ugovora, kao što je i prije bila praksa”, naveo je Krsmanović.

Radnici su prethodno saopštili da nemaju informacije od uprave da li će rad u Metalcu Termochem biti nastavljen, zbog odlaganja najavljenog početka rada.

Metalac, na koji je bio stavljen katanac do avgusta 2016. godine, kupila je češka kompanija Termochem, pokrenula proizvodnju, otvorila vrata tržišta i uposlila oko 100 radnika.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR