22 °

max 23 ° / min 11 °

Srijeda

30.09.

23° / 11°

Četvrtak

01.10.

20° / 13°

Petak

02.10.

22° / 15°

Subota

03.10.

27° / 17°

Nedjelja

04.10.

22° / 20°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 19°

Utorak

06.10.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Četiri kompanije da dostave ponude za Aerodrome

Ekonomija

Comments 0

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Četiri kompanije da dostave ponude za Aerodrome

Kompanije Incheon International Airport Corporation, GMR Airports Limited, Groupe ADP Consorcium – TAV Havanlimanlari holding i Aeroports de Paris International i Corporation America Airports ispunile su pretkvalifikacione kriterijume za dodjelu koncesija za Aerodrome Crne Gore.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva su saopštili da je tenderska komisija utvrdila da su te četiri kompanije ispunile pretkvalifikacione kriterijume i da su označene kao Kvalifikovani ponuđači.

Juznokorejski Incheon International Airport Corporation, čiji je glavni aerodrom Incheon Seul, godišnje opsluži oko 65 miliona putnika.

GMR Airports Limited iz Indije, godišnje opsluži više od sto miliona putnika, a glavni aerodromi su Indira Gandhi Delhi, Cebu i Sabiha Gokcen Istanbul.

Francusko-turski AdP International / TAV Havalimanlari Holding AS (Groupe AdP Consortium) godišnje opsluži više od 120 miliona putnika, a glavni aerodromi su Skoplje, Tbilisi, ParizCDG i Bodrum.

Corporacion America Airports SA godišnje preveze oko 81,3 miliona putnika, a glavni aerodromi su Buenos Aires, Jerevan, Firenca i Piza.

Na pretkvalifikacioni tender za dodjelu koncesija stiglo je sedam prijava.

Ponude su dostavile četiri kompanije i tri konzorcijuma, iz sedam država.

Ponude su dostavili tursko-danski konzorcijum Cengiz & Copenhagen Airports, kompanije Incheon International Airport Corporation iz Južne Koreje, GMR iz Indije, i francusko-turski Groupe ADP Consorcium-TAV.

Na tender su se prijavile i kompanije Corporacion America Airports iz Luksemburga i Limak Holding iz Turske, kao i konzorcijum DAA International-Bouygues Batiment International-Marguerite-TII koji čine kompanije iz Irske, Francuske i Luksemburga.

Potencijalni ponuđači koji, nakon završetka ocjene prijava za pretkvalifikaciju, budu određeni kao kvalifikovani ponuđači, dobiće poziv da dostave ponudu, odnosno da učestvuju u fazi poziva za dostavljanje ponuda iz tenderskog postupka.

Ministarstvo je 11. oktobra objavilo javni poziv za podnošenje prijava za pretkvalifikaciju za dodjelu koncesija za Aerodrome Crne Gore.

Predmet koncesije je izgradnja, rekonstrukcija, modernizacija, održavanje i korišćenje aerodrome.

Ponuđač mora da dokaže da je bio odgovoran za razvijanje, projektovanje, inžinjering, nabavku i izgradnju ili upravljanje i nadgledanje izgradnje aerodrome, minimalne ukupne vrijednosti od 300 miliona EUR u posljednjih deset godina, sa vrijednošću izgradnje od 100 miliona EUR u najmanje jednom aerodromu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR