15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SNP: Nedopustiv odnos prema turizmu

Ekonomija

Comments 1

SNP: Nedopustiv odnos prema turizmu

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Kolašin i Žabljak se ovih dana ne mogu pohvaliti dobrom turističkom sezonom, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji. 

"Najznačajniji zimski turistički centri u Crnoj Gori, umjesto da vrve od posjetilaca, bilježe katastrofalne rezultate.

Informacije sa terena govore da je prisutno masovno otkazivanje aranžmana usred sezone, te da su zbog nedostatka snijega skijališta još zatvorena. Tako je u Kolašinu prodaja ski-pasova nekoliko puta manja nego prošle godine, dok je na pojedinim skijalištima otvorena samo jedna staza. Žabljak takođe bilježi izuzetno lošu sezonu, a mještani tvrde da ne pamte da je broj turista nakon Božića bio tako mali", kažu iz ove stranke.

Prema njihovom mišljenju, državni organi olako shvataju cijelu situaciju.

"Izdavaoci privatnog smještaja vape za pomoći, ali odgovora od nadležnih nema. Turistički „stručnjaci“ iz vlasti kažu da se ne dešava ništa što bi trebalo da nas zabrine.

Umjesto da urade nešto na obezbjeđenju sistema vještačkog osnježavanja, koji godinama uzalud čekamo, oni gledaju u nebo i nadaju se snijegu koji će popraviti bilanse.

Nažalost, to je nešto što se godinama dešava. I kao što su bili iznenađeni kada je „pukla“ prošla ljetnja sezona, sada su ponovo začuđeni što u januaru nema snijega. Ovakav odnos prema turizmu u državi koja gotovo cijeli svoj razvoj zasniva na ovoj privrednoj gradi je više nego nedopustiv.

Socijalistička narodna partija smatra da može i mora mnogo bolje, da Crna Gora ima kadar koji je sposoban da odgovori na izazove sa kojima se suočavamo, a ne da za propast turističke sezone krivi vremenske prilike.

Umjesto onih koji će za svaki neuspjeh pronaći opravdanje, a izbjeći da preuzmu odgovornost, vrijeme je za ljude koji su spremni da sve svoje kapacitete stave u službu napretka države i obezbjeđenja dobrobiti građana", zaključuju u saopštenju. 

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Draško

Kakvi ste vi manipulatori, ali oni naivni, koji pokušavaju da budu toboš dobročinitelji... Kriva je vlada što ne pada snijeg? Po vama bi trebalo da svakom domaćinsvu u Žabljaku i Kolašinu koji se bave turizmom, vlada obezbijedi po jedan sniježni top.Vidite i sami da ste potonuli pa bi da se izvadite