22 °

max 23 ° / min 11 °

Srijeda

30.09.

23° / 11°

Četvrtak

01.10.

20° / 13°

Petak

02.10.

22° / 15°

Subota

03.10.

27° / 17°

Nedjelja

04.10.

22° / 20°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 19°

Utorak

06.10.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savjet za privatizaciju: Tender za Institut proglasiti neuspjelim

Izvor: Foto: Twitter

Ekonomija

Comments 0

Izvor: rtcg.me

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Savjet za privatizaciju: Tender za Institut proglasiti neuspjelim

Savjet za privatizaciju nije prihvatio izvještaj Tenderske komisije za privatizaciju o rezultatima pregovora za zaključenje ugovora za prodaju 56,5% akcijskog kapitala Instituta “Dr Simo Milošević”.

“Savjet je zadužio Tendersku komisiju da donese odluku o proglašenju tendera neuspjelim, što je bio plod duge i konstruktivne diskusije na sjednici”, saopšteno je iz Vlade.

Pregovori o prodaji Instituta Igalo vođeni su sa konzorcijumom Phillibert i Ville Oliva u vlasništvu biznismena Žarka Rakčevića.

Kako je saopšteno iz Vlade konstatovano je da jedna dospjela ponuda za kupovinu akcija, nije obezbijedila konkurenciju, te da je došlo do značajnih promjena kako na globalnom tržištu tako i u ekonomskom, finansijskom i pravnom sistemu Crne Gore koje otvaraju nove mogućnosti za valorizaciju nespornog resursa Instituta "Dr Simo Milošević".

“U narednom periodu nadležni resori će razmotriti mogućnosti i budući proces valorizacije Instituta s obzirom na izuzetan razvojni potencijal koji zdravstveni turizam ima u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Vlade.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte usvojio je Odluku o planu privatizacije za 2020. 

“Ovogodišnji Plan privatizacije uključuje samo metode klasične privatizacije, ali ne i valorizaciju turističkih lokaliteta i privrednih društava zbog novih mogućnosti koje daje nedavno usvojeni Zakon o privatno javnom partnerstvu”, saopšteno je iz Vlade.

Savjet je predložio Vladi da se ove godine započne priprema i sprovođenje javnih tendera za privatizaciju: hotelske grupe "Budvanska rivijera" AD Budva i to kroz prodaju akcija nakon restrukturiranja.

Predložena je i privatizacija "Castello Montenegro" AD - Pljevlja, kroz prodaju akcija, kao i "Instituta za crnu metalurgiju" AD - Nikšić.

Savjet Vladi predlaže i da nastavi pripremu i sprovođenje javnog tendera za prodaju lokacija bivše vojne kasarne “Radoje Dakić” na Žabljaku.

Putem berze biće ponuđene akcije sljedećih društava AD „Agrotransport“ – Podgorica; AD „Metal produkt”,AD „Montenegroturist”, “Crnagoracoop", “Novi duvanski kombinat” i “Kotor projekt” AD – Kotor.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR