13 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jonica: Vanredna Skupština akcionara Luke Kotor održana uprkos zabrani

Ekonomija

Comments 0

Jonica: Vanredna Skupština akcionara Luke Kotor održana uprkos zabrani

Autor: Antena M

  • Viber

Danas je, uprkos novim mjerama, održana Vanredna Skupština akcionara Luke Kotor na kojoj je donijeta Odluka o razrješenju aktuelnog i izboru novog Odbora direktora, saopštila je direktorka administrativnog sektora Snežana Jonica. 

Ekonomija

Izabran novi Odbor direktora Luke Kotor

16.03.2020. 19:28

Kako navodi u saopštenju dostavljenom medijima, prethodno je Odbor direktora, u subotu, 14.03.2020. donio Odluku o odgađanju ove Vanredne Skupštine akcionara na osnovu Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog virusa. 

Odbor direktora je, kako dalje navodi, u nedjelju 15.03. od Ministarstva zdravlja dobio tumačenje navedene Naredbe kojim se kaže "da su mjere propisane ovom naredbom obavezujućeg karaktera i da ona zabranjuje svako okupljanje u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru."

"I pored činjenice da je Obavještenje o odlaganju Vanredne Skupštine akcionara objavljeno na sajtu Luke Kotor i u dva štampana medija,  u ranije (prije odlaganja) predviđenom terminu održavanja Vanredne Skupštine akcionara u 13h u Upravnu zgradu Luke Kotor pristupili su predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, direktor Fonda PIO Dušan Perović i akcionar Ranko Krivokapić, sa zahtjevom Sekretaru Društva da se Vanredna Skupština održi danas i pored činjenice da su upoznati da će na taj način značajan broj akcionara biti onemogućen da ostvari prava, jer neće doći na Skupštinu zbog Obavještenja o njenom odgađanju. 

Prisutni akcionari-punomoćnici akcionara Željko Aprcović, Dušan Perović i Ranko Krivokapić odlučili su da se sjednica umjesto u 13h održi u 15h.

Vanredna Skupština akcionara održana je nakon toga sa počelo u 15 sati u prisusutvu akcionara-punomoćnika akcionara koji čine 82.71% akcionarskog kapitala", navodi ona u saopštenju.

Tvrdi da je izvršni direktor Branko Kovačević obavijestio prisutne akcionare "da ne može u ovim oklnostima biti predsjedavajući ovako organizovane Skupštine akcionara".

"Nakon čega je za predsjedavajućeg na prijedlog predsjednika Opštine, predložen i izabran Dušan Perović.

Sekretarka Društva, Snežana Jonica obavijestila je prisutne akcionare o tome da je Odluka o odgađanju Vanredne Skupštine akcionara donijeta na osnovu Naredbe Ministarstva zdravlja, kojom je između ostalog propisano da nepostupanje po mjerama iz te naredbe podliježe krivičnoj odgovornosti. Obavjestila je prisutne akcionare da ne može da učestvuje u održavanju ovako organizovane Vanredne Skupštine akcionara jer bi na taj način zbog zahtjeva prisutnih akcionara prekršila prava ostalih akcionara odnosno ključnu odredbu iz Zakona o privrednim društvima – dužnost da se prema svim akcionarima postupa jednako u jednakim okolnostima.

Kako danas nije omogućeno jednako postupanje prema svim akcionarima i jednaka mogućnost ostvarivanja prava svih akcionara na insistiranje prisutnih većinskih akcionara da se Vanredna Skupština održi bez obzira na sve, obavijestila ih je da će dalje radnje umjesto nje sprovesti zaposleni u Luci Kotor AD Kotor.

Nakon toga, jednoglasno je u prisustvu akcionara – punomoćnika akcionara koji predstavljaju 82.71% akcionarskog kapitala donijeta Odluka o razrješenju Odbora direktora u sastavu: Branko Ivanović, Slađana Živković, Branimir Maslovar, Stanislava Subotić, Radomir Rudanović.

Nakon sprovedenog kumulativnog glasanja prisutnih akcionara za članove novog Odbora direktora izabrani su: u ime Opštine Kotor Tatjana Stanovčić, Ljubomir Radović i Draško Krivokapić, u ime Fonda PIO, Stanislava Subotić, u ime CK Zbirni kastodi računa 1 – Radomir Rudanović", navela je Jonica u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR