18 °

max 25 ° / min 14 °

Petak

29.05.

25° / 14°

Subota

30.05.

22° / 13°

Nedjelja

31.05.

20° / 14°

Ponedjeljak

01.06.

22° / 14°

Utorak

02.06.

24° / 14°

Srijeda

03.06.

24° / 14°

Četvrtak

04.06.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
URA predlaže privremeno ukidanje PDV-a za ljekove, brašno, ulje, hljeb, šećer...

Ekonomija

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

URA predlaže privremeno ukidanje PDV-a za ljekove, brašno, ulje, hljeb, šećer...

Građanski pokret URA uputio je novi prijedlog Vladi, kojim se privremeno ukida naplata poreza na dodatu vrijednost (PDV) za osnovne životne namirnice i sve ljekove.

"Predlažemo da se osnovne životne namirnice, poput mlijeka, brašna, hljeba, masti, ulja i šećera, kao i svih ljekova (uključujući i ljekove koji se upotrebljavaju u veterini), oporezuju po stopi od 0%, za vrijem krize izazvane koronavirusom. Uvođenjem tih, privremenih mjera, značajno bi se ublažili finansijski problemi brojnih građana i uvećala njihova kupovna moć, šta je od posebnog značaja tokom trajanja ove zdravstvene krize. Takođe, usvajanjem ovih mjera spriječilo bi se i uvećanje cijena navedenih proizvoda, koje je nažalost uočeno u brojnim crnogorskim opštinama", ukazali su u pokretu URA.

URA je istakla da se navedeni proizvodi obračunavaju po sniženoj stopi od 7%, zbog čega bi privremeno umanjenje navedene stope PDV-a "bilo malo odricanje države, a velika pomoć najugroženijim građanima Crne Gore".

"Finansijska situacija brojnih porodica u Crnoj Gori je, nažalost, i bez pojave koronavirusa izuzetno teška.

Desetine hiljada naših sugrađana/ki su u stanju socijalne potrebe, dok oni sa minimalnim zaradama ili jako niskim penzijama jedva “sklapaju kraj sa krajem“. Zbog toga bi uvođenje ovih mjera i privremeno umanjenje cijena osnovnih životnih namirnica i ljekova predstavljalo čin solidarnosti sa onima koji su najugroženiji i kojima je pomoć države danas najpotrebnija", kazali su iz URA-e. 

URA je u proteklih mjesec predložila set mjera Vladi, od kojih su mnoge usvojene na sjednicama koordinacionih tijela Vlade, dodaju iz ove stranke. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR