8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Slovačka donirala 15 hiljada eura Kliničkom centru

Ekonomija

Comments 0

Slovačka donirala 15 hiljada eura Kliničkom centru

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Slovačka je donirala Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) 15 hiljada eura za nabavku tri neinvazivna monitora koji se, uz respi ratore, koriste za liječenje najtežih pacijenata.

Ugovor o donaciji su, kako je saopšteno iz KCCG, danas potpisali ambasador Slovačke Boris Gandel i direktor te zdravstvene ustanove Jevto Eraković.

Zamjenik šefa misije Slovačke Martin Balko kazao je da mu je čast i zadovoljstvo što može u ime Gandela i Slovačke uručiti donaciju te zemlje namijenjenu KCCG, kao fokalnoj tački borbe protiv COVID-19.

On je rekao da je ta donacija još jedan dokaz prijateljstva i prijateljske pomoći Slovačke Crnoj Gori, uz koju su, kako je naveo, uvijek stajali.

“Isto tako i dokaz solidarnosti koja je jedna od najosnovnijih vrijednosti čitave Evropske unije, znači porodice država u koju spada i Slovačka i kojoj pripada, i kojoj će, nadam se, pripadati i Crna Gora“, kazao je Balko.

On je zahvalio na dosadašnjoj saradnji sa KCCG, navodeći da je uvijek bila odlična.

„Radujemo se nastavku saradnje i ubuduće”, kazao je Balko.

Eraković je, ispred KCCG, zahvalio prijateljima iz Slovačke „koji su po ko zna koji put pokazali solidardnost, prijateljstvo i odnos prema KCCG i Crnoj Gori“.

„Posebnu zahvalnost Gandelu koji još uvijek nije uručio svoje akreditive i očekujemo brzo i taj diplomatski korak da bismo mogli i dalje da nastavimo uspješnu saradnju i sa njim i sa predstavnicima Ambasade”, kazao je Eraković.

Prema njegovim riječima, današnja donacija Slovačke KCCG u značajnoj mjeri doprinijeće poboljšanju uslova rada i tretmanu najtežih pacijenata koji zahtijevaju intenzivni monitoring.

„Zahvaljujući ovoj donaciji, možemo na adekvatan način da opremimo još tri mjesta u KCCG”, rekao je Eraković.

Kako je naveo, dosadašnji napori koje je KCCG pokazao u borbi protiv COVID - 19 infekcije prepoznati su i širom Evrope i svijeta.

“Tako da smo i današnje razgovore sa našim prijateljima iz Slovačke iskoristili da podijelimo iskustva dvije države, tako da nam je još veće zadovoljstvo da, pored Crne Gore, i Slovačka spada u red evropskih zemalja gdje su postignuti najbolji rezultati u liječenju COVID-19, zaključio je Eraković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR