25 °

max 30 ° / min 21 °

Četvrtak

06.08.

30° / 21°

Petak

07.08.

30° / 21°

Subota

08.08.

33° / 23°

Nedjelja

09.08.

34° / 23°

Ponedjeljak

10.08.

34° / 22°

Utorak

11.08.

33° / 22°

Srijeda

12.08.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skupština usvojila dva razvojna zakona: Baza za jačanje IT privrede

Ekonomija

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Skupština usvojila dva razvojna zakona: Baza za jačanje IT privrede

Skupština Crne Gore juče je usvojila dva nova razvojna zakona – Zakon o inovacionoj djelatnosti i Zakon o podsticajnim mjerama za razvoj istraživanja i inovacija.

Ovi zakoni, kako su ocijenili iz Ministarstva nauke, predstavljaju bazičnu mjeru za jačanje IT privrede i funkcionisanje nacionalnog inovativnog ekosistema i omogućavaju širok spektar olakšica i podsticaja koji jednako važe za domaće i za međunarodne kompanije.

''Na ovaj način otvaraju se nove mogućnosti za povećanje inostranih investicija u Crnoj Gori i čine našu zemlju atraktivnom destinacijom za tehnološko preduzetništvo i testiranje novih tehnologija'', naveli su u saopštenju.

Kada su u pitanju olakšice i podsticaji naročito ističu oslobađanje od poreza za startapove do 5 godina, umanjenje poreza i doprinosa do 50% za zapošljavanje u inovativnim djelatnostima, kao i oslobađanje poreza na dobit od 100% za reinvestiranje u inovativne projekte i startapove.

''Očekivani efekti novog zakonodavnog okvira rezultiraće povećanjem broja startapova sa izvoznim potencijalom kao i broja zaposlenih u tehnološkom sektoru ali i znatno većim ulaganjem u inovativnu privredu što dalje vodi povećanju konkurentnosti i rasta ekonomije i smanjenju odliva talenata'', zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR