Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Erste banka poziva studente da se prijave za jednogodišnje stipendije u Austriji

Ekonomija

Comments 0

Erste banka poziva studente da se prijave za jednogodišnje stipendije u Austriji

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Erste banka podržaće i ove godine program razvoja i obrazovanja za talentovane studente iz regiona, Najbolji iz jugoistočne Evrope /Best of South-East/, koji nudi mogućnost jednogodišnjih stipendija u visini do devet hiljada EUR.

Program Best of South-East, koji sprovode Steiermarkische Sparkasse Bank i Univerzitet u Gracu, namijenjen je studentima završne godine osnovnih i postdiplomskih studija sa akreditovanih univerziteta iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Sjeverne Makedonije, kao i studentima iz ovih država koji već studiraju u Austriji.

Najboljih sedam kandidata iz regiona očekuje jednogodišnja stipendija u iznosu do devet hiljada EUR.

„Program studentima pruža priliku da steknu međunarodno radno iskustvo i omogućava im dalje usavršavanje, te im na taj način olakšava početak profesionalnog puta“, navodi se u saopštenju.

Za program se mogu prijaviti studenti pravnih nauka, ekonomije, tehničkih fakulteta, metalurgije i geologije, te koncertnog i operskog pjevanja, sa akreditovanih univerziteta.

„Studenti trenutno moraju biti na završnoj godini osnovnih studija, da počinju specijalističke studije ili su već na njima, da imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkog jezika i visok prosjek na studijama”, rekli su iz Erste banke.

Rok za studente ekonomije i prava da pošalju online aplikaciju sa kompletnom dokumentacijom na konkurs za stipendije na Univerzitetu u Gracu je 4. decembar.

“U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do devet hiljada EUR, koja pokriva mjesečni džeparac do 750 EUR, školarinu Univerziteta u Gracu, registraciju pri Univerzitetu u Gracu, intenzivan kurs njemačkog u univerzitetskom jezičkom centru Treffpunkt Sprachen, kao i troškove raznih društvenih i kulturnih događaja, u zavisnosti od epidemiološke situacije”, dodaje se u saopštenju.

Studenti koji osvoje stipendije biće u prilici da, tokom jednogodišnjeg boravka u Gracu, prođu obuku ili praksu u Steiermarkische Sparkasse Bank ili drugom štajerskom preduzeću. Odabrani predmeti na Univerzitetu u Gracu zaokružiće akademsku obuku i obrazovanje studenata.

Studenti tehničkih fakulteta mogu se prijaviti za stipendije do 1. decembra.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju do devet hiljada EUR koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 EUR, registraciju i školarinu na Tehničkom univerzitetu u Gracu, različite društvene i kulturne aktivnosti, ako ih dozvoli epidemiološka situacija.

Rok za prijavu na konkurs za stipendije za studente metalurgije/geologije traje do 21. decembra.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 EUR, školarinu za program mobilnosti na Univerzitetu za rudarstvo, metalurgiju i geologiju (Montanuniversität Leoben), mogućnost samostalnog organizovanja dvomjesečne prakse ili stažiranja, u julu i avgustu.

Konkurs za studente muzike, smjer pjevanje za stipendiju na Umjetničkoj akademiji u Gracu za školsku godinu 2021/22/23 biće uskoro objavljen.

Više detalja o uslovima i detaljni postupak prijave dostupan je na https://www.erstebank.me/sr_ME/footer-stanovnistvo/o-banci/program-best-of-south-east

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR