26 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

18.05.

26° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milutin Đukanović ostaje predsjednik Odbora direktora EPCG, izabrani i novi članovi

Izvor: EPCG

Ekonomija

Comments 1
Skupština akcionara:

Milutin Đukanović ostaje predsjednik Odbora direktora EPCG, izabrani i novi članovi

Autor: Antena M

  • Viber

Novi članovi Odbora direktora Elektroprivrede su Vladan Joković, Tahir Đonbaljaj, Adis Balota, Martin Ćalasan, Nenad Marković, Milutin Đukanović i Emir Strujić, saopšteno je iz kompanije, nakon redovne Skupštine akcionara EPCG AD Nikšić. 

Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora za predsjednika je naimenovan Milutin Đukanović, dosadašnji predsjednik Odbora direktora.

Saopštenje EPCG prenosimo integralno: 

Na osnovu utvrđenog dnevnog reda Skupštine, kojom je predsjedavao izvršni direktor, Nikola Rovčanin, donesene su sljedeće odluke:

Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa usvojen je Predlog odluke o usvajanju Finansijskih iskaza Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić za 2021. godinu sa Napomenama i Nacrtom mišljenja revizora BDO d.o.o. Podgorica.

Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa usvojen je Predlog odluke o usvajanju Izvještaja o poslovanju Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić za 2021. godinu sa Izvještajem o aktivnostima Službe za zaštitu životne sredine kao i Izvještajem o aktivnostima za oblast zaštite i zdravlja na radu i zaštite i spašavanja.

Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa usvojen je Predlog odluke o raspodjeli dobiti Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić iskazane na dan 31.12.2021. godine, tako što je ukupna neraspoređena dobit (65.264.958,81 €), koju čine neto dobit iz poslovanja u 2021. godini (47.448.505,89 €) i neraspoređena dobit iz prethodnog perioda (17.816.452,92 €) raspoređena na neraspoređenu dobit (60.520.108,22 €) i fond rezervi (4.744.850,59 €).

Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa odbijen je Predlog odluke o odobravanju knjižnog odobrenja u korist CEDIS d.o.o. Podgorica.

Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa za revizora Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić za 2022. godinu izabrano je Društvo za eksternu reviziju BDO d.o.o. iz Podgorice.

Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa usvojen je Predlog odluke o utvrđivanju Politike naknada Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić sa Metodologijom obračuna varijabilne naknade licima sa posebnim dužnostima prema Elektroprivredi Crne Gore AD Nikšić.

Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa usvojen je Predlog odluke o razrešenju dosadašnjih članova Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić.

Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa usvojen je Predlog odluke o izboru članova Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić. Novi članovi Odbora direktora su: Vladan Joković, Tahir Đonbaljaj, Adis Balota, Martin Ćalasan, Nenad Marković, Milutin Đukanović i Emir Strujić.

Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa usvojen je Predlog odluke o usvajanju Konsolidovanih finansijskih iskaza Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić za 2021. godinu.

Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora, za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, dosadašnji predsjednik Odbora direktora.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Milos

Ne znam.druge, ali sam radio sa Jokovicem. Profesionalac i dobar covjek.