9 °

max 14 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vodeni terminal - još jedno Abazovićevo lažno obećanje?

Izvor: Pobjeda

Ekonomija

Comments 2

Vodeni terminal - još jedno Abazovićevo lažno obećanje?

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Premijer Dritan Abazović sa saradnicima juče nas je obradovao viješću kako Tivat dobija vodeni terminal, te kako njegovom posjetom zvanično počinje i investicioni ciklus u cilju realizacije projekta. 

Premijer, međtim, u svom obraćanju nije pomenuo ono što je mnogim Tivćanima odavno poznato i sporno: parcela od koje bi krenuo budući vodeni terminal, smještena u neposrednoj blizini aerodroma, pravno nije uređena!

Kako je Anteni M objašnjeno iz Sekretarijata za uređenje prostora Opštine Tivat, još uvijek ne postoji zvanična saglasnost za izvođenje bilo kakvih radova u sklopu projekta vodeni terminal.

Potvrđeno nam je da je JP Morsko dobro uputilo Opštini Tivat zahtjeve za dobijanje Urbanističko-tehničkih uslova, kao i podneske za niz saglasnosti koje su neophodne kako bi vodeni terminal i zvanično počeo realizaciju. Procedure su, tvrde iz Sekretarijata, pri kraju, a po njihovim riječima i nadanjima, pravna procedura trebalo bi da bude uskoro završena i da Tivat dobije i zvanično svoj prvi vodeni terminal.

Zasad su to, ipak, samo - nadanja, paušalne ocjene koje ne garantuju da će pompezno najavljeni projekat zaista i zaživjeti.

Anteni M je iz Sekretarijata rečeno da je Abazović posjetio tek inicijalno mjesto na kojem bi projekat trebalo da bude realizovan. Ponovimo, radovi za koje saglasnost još ne postoji, nijesu ni počeli, a parcela koja povezuje terminal sa kopnom i dalje nije legalizovana!

Jučerašnja slika sa nasmijanim licima Abazovića, predsjednika Opštine Željka Komnenovića i predsjednika Upravnog odbora Morskog dobra Blaža Rađenovića samo je fasada nadanja da će epilog biti onakav kakvom se svi nadaju.

Do tada, svako neka procijeni je li mu strijepnja veća od nade, imajući u vidu lakoću kojom premijer obećava brda i doline, "približava nas evropskoj realnosti"... i ono što se dešava kad sa riječi treba preći na djela.

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

@@@@

NEVJEROVATNO!!Jos jedno lazno Dritanovo obecanje!!!!A recite mi jedno da nije lazno.A recite mi ko zna sto taj covjek misli i dali iko iz prosrpske ili procrnogorske politicke scene zna sto misli i sto smjera.Samo zbog toga ga treba eliminisati sa politicke scene.Podmukli Guzoljub Vucicev a Podollub

Podmukli planovi

Ništavilo malo. Kupuje vrijeme da odradi sto je Vučić trazio i da zbriše u Beograd