34 °

max 34 ° / min 22 °

Nedjelja

23.06.

34° / 22°

Ponedjeljak

24.06.

31° / 20°

Utorak

25.06.

31° / 20°

Srijeda

26.06.

33° / 22°

Četvrtak

27.06.

30° / 20°

Petak

28.06.

31° / 20°

Subota

29.06.

32° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nakon pune dvije decenije Opština danas preuzela Luku Budva

Ekonomija

Comments 0

Nakon pune dvije decenije Opština danas preuzela Luku Budva

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj potpisali su danas Sporazum o ustupanju na korišćenje Luke Budva kojim će ovo preduzeće dati lokalnoj upravi na privremeno korišćenje Luku Budva.

Početkom februara, Vlada je, na inicijativu premijera u tehničkom mandatu, Dritana Abazovića, usvojila Odluku o preuzimanju Luke Budva i time dala saglasnost na Sporazum između Javnog preduzeća i Opštine kojim se lokalnoj upravi daje marina na privremeno korišćenje do raspisivanja tendera i izbora koncesionara.

“Višedecenijska nepravda danas je ispravljena i krunisana potpisivanjem Sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva, između Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i Opštine Budva. Na osnovu Zaključka Vlade stavljeno je van snage nešto što je decenijama pripadalo privilegovanom privrednom društvu i ubuduće ćemo, zajednički, sa Opštinom Budva, raditi na unapredjivanju Luke Budva i konačno će gradjani Budve, ali i Crne Gore, imati posebne benefite i privilegije od ovog posla“, zaključio je predsjednik Upravnog odbora Blažo Rađenović.

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović istakao je da su se stekli uslovi da Opština Budva preuzme Luku. Ovom prilikom, zahvalio se Vladi Crne Gore i premijeru Dritanu Abazoviću na Zaključku Vlade koja je omogućila da Opština preuzme Luku, a direktoru Javnog preduzeća za Upravljanje morskim dobrom Mladenu Mikijelju, predsjedniku Upravnog odbora Blažu Rađenoviću i kompletnom njihovom timu na povjerenju koje su ukazali Opštini Budva i mogućnosti da Opština preuzme upravljanje Lukom Budva.

Potpisivanjem ovog Memoranduma, nakon pune dvije decenije, marina ispred starogradskih bedema, ponovo je prešla u ruke Opštine Budva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR