12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odžić: Kada se Vlada zadužila 50 miliona kod CKB banke mislili smo da ne može gore, sada smo na rubu bankrota

Ekonomija

Comments 3

Odžić: Kada se Vlada zadužila 50 miliona kod CKB banke mislili smo da ne može gore, sada smo na rubu bankrota

Autor: Antena M

  • Viber

Član predsjedništa SDP Petar Odžić reagovao je na odluku Vlade da se zaduži 100 miliona kod Dojče banke, kazavši da se boji da je Crna Gora na rubu bankrota.

"Kada se država zadužila kod CKB Banke 50 miliona po 7.5% mislili smo da smo dotakli dno, i da gore ne može.
Međutim, Vlada nas je opet demantovala, može gore! 100 miliona, po varijabilnoj stopi, koja trenutno sa uračunatim euriborom iznosi preko 9%", kaže Odžić.

Zajedničko za oba kredita je grejs period od 12 mjeseci, kako bi Vlada izbjegla da u ovom mandatu vraća rate kredita, objašnjava.

"Sve to ne bi bilo toliko dramatično da u budžetu za ovu godinu ne stoji još 500 miliona zaduženja. Srećom, Vlada je domišljata pa je teret otplate prebačila na građane, kroz zakon o akcizama, uvođenjem dodatnih nameta i vraćanjem akciza na gorivo.
Uz ovakvo "domaćinsko" ponašanje aktuelne većine, uz trajekt koji nas isto kao i TO MONTENEGRO, neće koštati ništa, bojim se da smo na rubu bankrota, samo je pitanje ko će se odvažiti da to prizna!", zaključuje Odžić.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Ana

@Rada Da li ste informisani da se u Baru pravi zgrada za Njemce, Barani kažu hotel za Njemce. Malo se raspitajte što ovo znači: zaduženje kod njemačke banke, sa visokom kamatom i to varijabilnom, a istovremeno se gradi zgrada za njemačke državljane. Ima li tu ministre provizija? Ovo je sve čudno.

Rada

Kada? Kroz 3 godine kada se kredit ne bude mogao vraćati i Deutshe banka uzme dio Crne Gore, zato se Njemci već sele u CG. Tako nam "komataju" državu. Nema finansijskog stručnjaka koji može poplaćati ove kredite za koje nas zadužiše ove vlade.

Orlov krš

Ovu Vladu treba rušiti što prije,jer što duže ostane biće veća šteta za državu i građane!Protesti su po svoj prilici jedino rješenje,jer Dritan se iz fotelje ne miče bez čuda!